Εκλογές 2019

Στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη η Γεωργία Μηλάκη

μηλάκη αρναουτάκης

Την υποψηφιότητα της γιατρού-ογκολόγου Γεωργίας Μηλάκη ανακοίνωσε μετά από συνάντησης τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Γεωργία Μηλάκη, γεννημένη στο Ηράκλειο με καταγωγή το Οροπέδιο Λασιθίου, είναι παντρεμένη με τον γιατρό Κωνσταντίνο Βροντάκη και έχουν δύο παιδιά. Η Γεωργία Μηλακη που θα είναι υποψήφια σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, συντάσσει τις δυνάμεις της στον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη για να συμβάλλει -όπως αναφέρει σε δήλωση της- στο θετικό έργο που συντελείται στην Περιφέρεια Κρήτης.
Συγκεκριμένα η Γεωργία Μηλακη στην δήλωση προς τα ΜΜΕ για την υποψηφιότητα της τονίζει:
«Με χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη να συμμετέχω ως υποψήφια περιφερειακός σύμβουλος στις προσεχείς εκλογές.
Είναι η πρώτη φορά που δραστηριοποιούμαι πολιτικά και στόχος μου είναι να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα στο επιτυχές έργο που συντελείται στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ο τόπος μας διαθέτει ανεξάντλητες δυνατότητες και οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε και να τις αναδείξουμε μέσα από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων του.
Επιθυμώ μια Περιφέρεια με σύγχρονες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, με υποδομές που έχουν γνώμονα την ευημερία και την ασφάλεια, με συστηματική μέριμνα για τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτισμού μας. Με σχέδιο και βούληση, με όραμα, ευθύνη και σκληρή δουλειά μπορούμε να πάμε την Κρήτη ακόμα πιο ψηλά»
 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΗΛΑΚΗ-ΒΡΟΝΤΑΚΗ
 
Η Γεωργία Μηλάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1973 και αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Έχει  καταγωγή από το Οροπέδιο Λασιθίου και είναι παντρεμένη με τον ιατρό Κωνσταντίνο Βροντάκη που απέκτησαν έχουν δύο παιδιά: τη Δήμητρα και το Γιώργο.
Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Νάπολης στην Ιταλία και αποφοίτησε το 1999 με βαθμό πτυχίου «Άριστα».
Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλίων-Κέντρο Υγείας Καστελλίου και από το έτος 2000 έως 2010 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Παθολογική Ογκολογία.
Συμμετείχε ως κλινική ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στη Μονάδα Κλινικών Μελετών της κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και στο Εργαστήριο Βιολογίας του Καρκίνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Εξειδικεύτηκε στον καρκίνο του μαστού στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Κέντρο του Καρκίνου στο Μιλάνο Ιταλίας, όπου υπηρέτησε ως ερευνήτρια και πανεπιστημιακή υπότροφος.
Από το 2011 έως το 2015, εργάστηκε ως Επιμελήτρια στο Ογκολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ως ιδιώτης ιατρός συνεργάζεται από το 2015 έως σήμερα με ιδιωτικές κλινικές (Ασκληπιείον Κρήτης και Creta Interclinic SA).
Έχει πλούσιο διδακτικό, συγγραφικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο καθώς και ενεργό συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ευρωπαϊκής (ESMO) και της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας (ASCO).
Συνδράμει εθελοντικά σε πρωτοβουλίες στο χώρο της υγείας μέσα από αρκετούς συλλόγους και ΜΚΟ
 
 

Κρήτη

Αρναουτάκης: Πρώτη νίκη για το κρητικό ελαιόλαδο και την Περιφέρεια Κρήτης

συσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης

«Έχουμε την πρώτη νίκη», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην οριστική έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του φακέλου για την αναγνώριση του Ελαιολάδου της Κρήτης ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης. «Είναι μια πρώτη νίκη που έρχεται για όλη την Κρήτη κι ένα διαχρονικό αίτημα προχώρησε για την Περιφέρεια της Κρήτης με την αναγνώριση αυτή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.  

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2018 φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να χαρακτηριστεί ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης το κρητικό ελαιόλαδο και να τυποποιείται αποκλειστικά και μόνο στο νησί. «Η πρόταση αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις εκτός Κρήτης, ωστόσο με τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν καταφέραμε να εγκριθεί ο φάκελος με τις προδιαγραφές που είχαμε θέσει και να γίνεται η τυποποίηση μόνο στο νησί», επεσήμανε ο Μανόλης Χνάρης που ως Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα χειρίστηκε το θέμα του φακέλου. 

Τον Αύγουστο του 2020 εγκρίθηκε η πρόταση που συνέταξε η Περιφέρειας Κρήτης και υπέβαλλαν τέσσερις παραγωγικοί φορείς. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου, η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Ηρακλείου και η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη «Κρητικός Αγρός». Ωστόσο, υποβλήθηκαν ενστάσεις εκτός Κρήτης, οι οποίες και εξετάστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου και  όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνάντηση, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων των αγροτών και των τυποποιητών, προχώρησε το ΥΠΑΑΤ στην οριστική έγκριση του φακέλου που ανοίγει το δρόμο για το Π.Γ.Ε. 

Στη συνέχεια, ο φάκελος θα σταλεί άμεσα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα δοθεί η σχετική περίοδος έκφρασης απόψεων για την οριστική έγκριση του φακέλου από την Ε.Ε., διαδικασία που εκτιμάται πως θα χρειαστεί περίπου ένα με δύο έτη. 

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση ο Περιφερειάρχης Κρήτης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η εξέλιξη για τον κρητικό παραγωγό. 

Ικανοποίηση και ευχαριστίες εξέφρασε με δηλώσεις του ο Μανόλης Χνάρης ενώ παραβρέθηκαν και μίλησαν για την σημασία που έχει για το εισόδημα των παραγωγών της Κρήτης και το μέλλον του κρητικού ελαιολάδου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων Χαρίλαος Βλαζάκης, ο Πρόεδρος ΑΕΣ Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο Πρόεδρος της ΑΕΣ Κρητικός Αγρός Γιάννης Κυπριωτάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης, ο μελετητής της πρότασης Νίκος Μπουνάκης. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου Μανόλης Κουγιουμουτζής και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών Ηρακλείου Βαγγέλης Πρωτογεράκης. 

Φορέας διαχείρισης του σήματος ΠΓΕ είναι ο Agrocert, όπως προβλέπει ο κανονισμός για τα σήματα ΠΟΠ και ΠΓΕ και δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Συνεταιρισμοί και οι ιδιώτες τυποποιητές, εντός κι εκτός Κρήτης, οι οποίοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η πρόταση που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης. Δηλαδή, το ελαιόλαδο, θα παράγεται, θα ελαιοποιείται και θα τυποποιείται στην Κρήτη. Έτσι, θα διεκδικήσει στο μέλλον από την ευρωπαϊκή αγορά μέρος από τον τζίρο των 70 δις ευρώ που αντιστοιχεί στα προϊόντα ΠΓΕ που διατίθενται στην Ε.Ε. και την προστιθέμενη αξία που αναλογεί στον κρητικό παραγωγό. 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και μόνο για υγειονομικούς

Διακόπτεται η παράλληλη λαϊκή αγορά στο Παγκρήτιο Στάδιο

Πιλότος: "Θόλωσα και την έπνιξα. Έπνιξα τον σκύλο για να φανώ πειστικός"