Κρήτη

Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας η Περιφέρεια

1_1.jpg

Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης όπου Κρήτες παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία – σε ένα ενιαίο περίπτερο - να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, κρητικό μέλι, τόσο στο καταναλωτικό κοινό, όσο και σε επαγγελματίες. Το Φεστιβάλ, όπως είναι γνωστό, αποτελεί κάθε χρόνο τόπος συνάντησης για τους παραγωγούς του κλάδου, με επιχειρήσεις, οι οποίες εμπορεύονται προϊόντα μελιού, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα λιανικής διάθεσης κ.α.
 Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση τους, από την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από τους παραγωγούς μας, προβλήθηκαν παράλληλα οι μελισσοκομικοί σύλλογοι του νησιού με τα προϊόντα τους. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου Μελιττεύς, εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, Χριστίνα Κουβαρά  και τον Γιώργο Καπετανάκη (ταμία του Δ.Σ.),  το Λασίθι από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανώλη Μαυρουπλάκη, και το Ηράκλειο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Λεονταράκη. 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Νίκος Αντώνογλου, ο πρώην Υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Βασίλης Ντούρας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων.

Σε δήλωση του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης επισήμανε, ότι,  «στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες,  προωθητικές ενέργειες. Με την συμμετοχή μας, στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, προσπαθήσαμε από τη μια, να στηρίξουμε τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου και από την άλλη να προβάλουμε συνολικά όλα τα τοπικά μας προϊόντα. Αναγνωρίζοντας τον κόπο αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια, που οι Κρητικοί  μελισσοκόμοι καταβάλλουν,  για να φτάσει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό προϊόν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, σε όποια προβλήματα ή όποιες ανάγκες προκύψουν, για να στηρίξουμε το προϊόν αυτό. Το Π.Ο.Π. πλέον «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» είναι ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά το προϊόν, στην  αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί, προς όφελος των παραγωγών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μελισσοκομικούς συλλόγους της Κρήτης για τη συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για μια κοινή προσπάθεια.» 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη - Χριστίνα Σωτηροπούλου και Ειρήνη Σηφογιαννάκη.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

ανάσταση

Τις αποφάσεις της Πολιτείας για τον τρόπο λειτουργίας των ναών κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Μεγάλου Σαββάτου, αναμένει η Εκκλησία της Κρήτης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο Επίσκοπος Κνωσού και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πρόδρομος Ξενάκης.

Όπως είπε, η Εκκλησία της Κρήτης απέστειλε χθες το πρωί, επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο και προτείνει να επιτραπεί η είσοδος τους ναούς ανά τετραγωνικά μέτρα και να αξιοποιηθούν οι προαύλιοι χώροι, πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόδρομο Ξενάκη, η Εκκλησία της Κρήτης ζήτησε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά, οπότε και οι ιερές ακολουθίες διαρκούν έως αργά το βράδυ, να υπάρξει παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να μετάσχουν στις ιερές ακολουθίες.

"Δεν είναι συνηθισμένο να γίνεται νωρίτερα η Ανάσταση" σχολίασε ο κ. Ξενάκης και συμπλήρωσε πως "είναι προτιμότερο να γίνει νωρίτερα παρά να είμαστε μόνοι μας, εμείς οι ιερείς τα μεσάνυχτα όπως έγινε πέρσι".

Τέλος, ο κ. Ξενάκης συμπλήρωσε πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης δεν θα συνεδριάσει με φόντο τη λειτουργία των ναών ενόψει Πάσχα

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

Πάσχα στην πόλη και φέτος - Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει μετακινήσεις εκτός νομού