Κρήτη

Στις δικαστικές αίθουσες η πατροκτονία που συγκλόνισε την Κρήτη

έγκλημα Φορτέτσα

Στις 19 Μαρτίου αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 61χρονου συνταξιούχου από τη Φορτέτσα, ο οποίος βρήκε ασφυκτικό θάνατο από τα χέρια του γιου του μετά από  καυγά, πέρυσι τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Μία οικογενειακή τραγωδία που πιθανολογείται ότι θα είχε αποφευχθεί αν οι δύο άνδρες δεν ήταν «τύφλα» στο μεθύσι. Ο 35χρονος γιος, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει απίστευτα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων.

Νωρίτερα πατέρας και γιος έπιναν και έτρωγαν παρέα λόγω εορτών. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε στο σπίτι του συνταξιούχου στη Φορτέτσα. Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 61χρονος να σωριαστεί στο πάτωμα. Ο γιος από την άλλη, μεθυσμένος όπως ήταν, έβγαλε τα ρούχα και αποκοιμήθηκε. Φέρεται να συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός την επόμενη ημέρα όταν τον ξύπνησε συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε ήδη εντοπίσει το άψυχο σώμα του συνταξιούχου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Πατρίς" από την πρώτη στιγμή η υπεράσπιση του 35χρονου έκανε λόγο για «ατύχημα μεταξύ δύο μεθυσμένων ανθρώπων».  Λίγο μετά την απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας για την προφυλάκιση του νεαρού, ο συνήγορος του, Κώστας Πατρικαλάκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η οικογενειακή τραγωδία  της Φορτέτσας δεν εκτυλίχθηκε  όπως έχει παρουσιαστεί.

Υπογράμμισε ότι ο 35χρονος δεν είχε δόλο να σκοτώσει τον πατέρα του με τον οποίο επέλεξε να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως περιέγραψε, ήταν χαρούμενος, είχε φτιάξει μεζεδάκια για να πιουν την ρακή τους και στη συνέχεια πήγαν και σε καφενείο για να συνεχίσουν τη βραδιά τους. «Ήταν μια πάλη μεταξύ μεθυσμένων ανθρώπων».

Ο 35χρονος, μέρες μετά το τραγικό συμβάν, έδειχνε να έχει κενά μνήμης για το πώς ακριβώς εκτυλίχθηκαν τα  περιστατικά, καθώς ήταν «σκνίπα». Από την πρώτη στιγμή πάντως ανέφερε ότι έκανε στον πατέρα του κάτι σαν κεφαλοκλείδωμα μέχρι που εκείνος έχασε τις αισθήσεις του.  Συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός, αφού τον ξύπνησε η θεία του και αντίκρισε το άψυχο σώμα του. Αν και σε κατάσταση σύγχυσης, ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας φέρεται να αποδέχθηκε την πράξη του, χωρίς να καταβάλει καμία προσπάθεια να δικαιολογηθεί. «Και να ζητήσω συγνώμη, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω».

Κατά την υπεράσπιση, το σπίτι ήταν αναστατωμένο και όλα τα ευρήματα μαρτυρούν ότι πράγματι έγινε συμπλοκή. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο 35χρονος  έφερε εκδορές στο σώμα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ιατροδικαστική έκθεση, γι’ αυτό και υποβλήθηκε αίτημα να γίνει συμπληρωματική ιατροδικαστική.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πήγε να ...ξεστοκάρει τα λαθραία αλλά τον πρόλαβαν οι λιμενικοί

λαθραια τσιγαρα καπνος

Στη σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας - Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 46χρονο να έχει στην κατοχή του κλειδί εγκαταλελειμμένης οικίας πλησίον της δικής του, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατόπιν νομότυπης έρευνας, τα ακόλουθα:

- δύο χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα πακέτα (2.490) τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών,

- διακόσιες εξήντα εννέα (269) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών,

- μία (01) συσκευή κινητού τηλεφώνου,

- ένα τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση του Τελωνείου Ηρακλείου το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων οκτακοσίων εξήντα ευρώ και είκοσι οκτώ λεπτών (13.860,28€).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Έπιασαν στη φάκα τους εκβιαστές - Απειλούσαν και ζητούσαν χρήματα

Ηράκλειο: Τον "έκαψε" η κοκαϊνη

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο άνδρας που ακολούθησε την 25χρονη Δανάη μέχρι το σπίτι της