Κρήτη

Στηρίζουν τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού

αστυνομικός.jpg

Σε έκδοση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζει την στήριξή προς τον  Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού για μία προσωπική δικαστική διαμάχη την οποία έχει το τελευταίο διάστημα, προχώρησε ο Δήμος Φαιστού αφού πρώτα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσω του ψηφίσματος ο Δήμος Φαιστού εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και εύχεται να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του καθώς όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων"Ένας και μόνο άνθρωπος, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με συντονισμένες
ενέργειες, με πλάνο και μεθοδικότητα να αλλάξει όλη την εικόνα της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς
".

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

"Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στο ∆ιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και ευθύς εξαρχής να ξεκαθαρίσει πως η πλειοψηφία των μελών του θα ευρίσκονται στο πλευρό αυτού μέχρι και την πλήρη απεμπλοκή του από την αδόκητη δικαστική περιπέτεια του.

Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός αποτελεί κατά πλήρη ομολογία ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς για την αναδιοργάνωση της αστυνομικής πολιτικής την οποία με δικές του ενέργειες και εν γένει πρωτοβουλία επέφερε με αισθητά αποτελέσματα στην συνείδηση όλων μας ως προς την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την άσκηση της γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας, την πρόληψη και καταστολή του
εγκλήματος. Σε όλα αυτά τα επίπεδα η συμβολή του ∆ιοικητή μας αποτελεί και θα αποτελεί για
πολλά χρόνια κεφάλαιο για την περιοχή.

∆εν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η επιλογή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενός Αξιωματικού τέτοιου βεληνεκούς για την ηγεσία της Αστυνομίας στη Μεσσαρά μας εξέπληξε ευχάριστα όταν αυτό ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.Αυτό όμως που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας ήταν το γεγονός ότι ένας και

μόνο άνθρωπος, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με συντονισμένες ενέργειες, με πλάνο και μεθοδικότητα να αλλάξει όλη την εικόνα της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς. Αυτό είχε ως άμεσο αντίκτυπο οι πολίτες του ∆ήμου μας να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς σε μία περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια ως γνωστόν είχε ταλαιπωρηθεί έντονα από την παραβατικότητα. Με την ανακοίνωση αυτή επιθυμούμε να επαναλάβουμε τη στήριξη μας προς το πρόσωπο του ∆ιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μέχρι και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του που ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα καταλήξει στην πλήρη απαλλαγή του. Επιπλέον με απόφαση κατά πλειοψηφία του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου Φαιστού θα παραστεί προς ηθική αλλά και έμπρακτη συμπαρασταση​ προς αυτό τον Άνθρωπο .... με την ελπίδα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα καθήκοντα του."

Κρήτη

Κρήτη: Εκτακτα προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας λόγω κιδνύνου πυρκαγιάς

δασοπροστασία

Σε έκτακτα προληπτικά μέτρα δασοπροστασίας προβαίνουν όλες οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το εορταστικό τριήμερο της Κοίμησης της Θεοτόκου και σε όλη την έκταση της Κρήτης, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και ιδιαζόντων συνθηκών για αυξημένη επιφυλακή, που προέκυψαν μετά την εκδήλωση της σοβαρής δασικής πυρκαγιάς στο Δήμο Κανδάνου - Σελίνου Χανίων.

Οι Διευθύνσεις Δασών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων επιφυλακής κατά την εφαρμογή του προγράμματος Δασοπροστασίας και συνεκτιμώντας την αναγκαιότητα της τρέχουσας κατάστασης για αυξημένη εποπτεία της υπαίθρου και των δασικών εκτάσεων, θα λειτουργούν προγραμματισμένα και έκτακτα περίπολα σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους και καθ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για τις επόμενες ημέρες. Τα περίπολα των Δασικών Υπηρεσιών γίνονται σε συνεννόηση με τα περίπολα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ώστε να επιτηρούνται περισσότερες περιοχές και με μεγαλύτερη συχνότητα εποπτείας.

Οι Διευθύνσεις Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα επιτηρούν τα ευάλωτα δασικά οικοσυστήματα και τις πυρόπληκτες φυσικές περιοχές της Κρήτης με ιδιαίτερα αυξημένη μέριμνα λόγω των ειδικών συνθηκών αυτής της χρονικής περιόδου, που επιτάσσουν τη λήψη έκτακτων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας των Δασικών Υπηρεσιών, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εφιστά επιπλέον την προσοχή των πολιτών στην κατεύθυνση της προληπτικής δράσης και της ατομικής ευθύνης απέναντι στην αποτροπή καταστροφικών συμβάντων πυρκαγιάς.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες της Κρήτης, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες, να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων αρχών ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, ειδικά τις επόμενες δύσκολες επιχειρισιακά ημέρες. Υπενθυμίζεται η ισχύς απαγόρευσης της οποιαδήποτε μορφής καύσης ή υπαίθριας εργασίας που προκαλεί σπινθήρα, καθώς και η απόλυτη ανάγκη για περιορισμένη και πολύ προσεκτική μετακίνηση και κυκλοφορία εκδρομέων σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Ευελπιστώντας το περιστατικό της τελευταίας πυρκαγιάς στα Χανιά να είναι και το τελευταίο καταστροφικό συμβάν της φετινής αντιπυρικής περιόδου στην Κρήτη, θέτουμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της ιδιωτικής και κοινόχρηστης περιουσίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων μας και συμμετέχοντας ενεργά στα μέτρα και τις δράσεις πολιτικής προστασίας.