Κρήτη

Στηρίζουν τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού

αστυνομικός.jpg

Σε έκδοση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζει την στήριξή προς τον  Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού για μία προσωπική δικαστική διαμάχη την οποία έχει το τελευταίο διάστημα, προχώρησε ο Δήμος Φαιστού αφού πρώτα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μέσω του ψηφίσματος ο Δήμος Φαιστού εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και εύχεται να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του καθώς όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων"Ένας και μόνο άνθρωπος, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με συντονισμένες
ενέργειες, με πλάνο και μεθοδικότητα να αλλάξει όλη την εικόνα της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς
".

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

"Επιθυμούμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στο ∆ιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και ευθύς εξαρχής να ξεκαθαρίσει πως η πλειοψηφία των μελών του θα ευρίσκονται στο πλευρό αυτού μέχρι και την πλήρη απεμπλοκή του από την αδόκητη δικαστική περιπέτεια του.

Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός αποτελεί κατά πλήρη ομολογία ορόσημο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς για την αναδιοργάνωση της αστυνομικής πολιτικής την οποία με δικές του ενέργειες και εν γένει πρωτοβουλία επέφερε με αισθητά αποτελέσματα στην συνείδηση όλων μας ως προς την εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την άσκηση της γενικής αστυνόμευσης και τροχαίας, την πρόληψη και καταστολή του
εγκλήματος. Σε όλα αυτά τα επίπεδα η συμβολή του ∆ιοικητή μας αποτελεί και θα αποτελεί για
πολλά χρόνια κεφάλαιο για την περιοχή.

∆εν είναι υπερβολή να πει κανείς πως η επιλογή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενός Αξιωματικού τέτοιου βεληνεκούς για την ηγεσία της Αστυνομίας στη Μεσσαρά μας εξέπληξε ευχάριστα όταν αυτό ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.Αυτό όμως που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας ήταν το γεγονός ότι ένας και

μόνο άνθρωπος, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ κυριολεκτικά, με συντονισμένες ενέργειες, με πλάνο και μεθοδικότητα να αλλάξει όλη την εικόνα της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς. Αυτό είχε ως άμεσο αντίκτυπο οι πολίτες του ∆ήμου μας να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς σε μία περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια ως γνωστόν είχε ταλαιπωρηθεί έντονα από την παραβατικότητα. Με την ανακοίνωση αυτή επιθυμούμε να επαναλάβουμε τη στήριξη μας προς το πρόσωπο του ∆ιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού μέχρι και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του που ακράδαντα πιστεύουμε ότι θα καταλήξει στην πλήρη απαλλαγή του. Επιπλέον με απόφαση κατά πλειοψηφία του ∆ημοτικού Συμβουλίου του ∆ήμου Φαιστού θα παραστεί προς ηθική αλλά και έμπρακτη συμπαρασταση​ προς αυτό τον Άνθρωπο .... με την ελπίδα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα καθήκοντα του."

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;