Κρήτη

Στην Κρήτη τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

4235375.jpg

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στα Χανιά αύριο όπου θα έχει επαφές και συζητήσεις με τοπικούς φορείς. Την Τρίτη επισκέπτεται το Ρέθυμνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει να πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές στην ενδοχώρα και των δυο νόμων.
Το πρόγραμμα στο Ρέθυμνο περιλαμβάνει:

10:30: Επίσκεψη στα Σελλιά, Αγίου Βασιλείου.
12:30: Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τους πολίτες στο Πέραμα, Μυλοποτάμου στην Κεντρική Πλατεία.
19:30: Στην Πλατεία Σοχώρας στην πόλη του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το Ηράκλειο και το Λασίθι έμειναν εκτός επίσκεψης, ωστόσο το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού προγραμματίζει άμεσα μια εκ νέου κάθοδο του Αλέξη Τσίπρα η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, πριν ακόμα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στη βουλή οι καταγγελίες των Πυροσβεστών του Αεροδρομίου Ηρακλείου

πυροσβεστική

Τις σοβαρές καταγγελίες των Πυροσβεστών του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, σχετικά με την συμμετοχή τους, εκτός από τα καθήκοντα πυρόσβεσης και σε καθήκοντα υγειονομικών κλιμακίων ελέγχου για τον covid-19, θέτουν υπόψιν των αρμόδιων Υπουργών, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Συγκεκριμένα, με κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Τουρισμού, οι τρεις βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων – πυροσβεστών, καθώς παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους σε πυρόσβεση και διάσωση, η πολιτική ηγεσία τους υποχρεώνει να αναλάβουν και τον ρόλο του «νοσηλευτή», εκτελώντας και υγειονομικά καθήκοντα. Επιπλέον, η απαίτηση της πολιτικής ηγεσίας, επιβάλλει στους πυροσβέστες να επιτελούν τα «νέα» καθήκοντά τους, χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκθέτοντας τους ίδιους τους πυροσβέστες αλλά και το κοντινό οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον σε κίνδυνο, λόγω του υιού covid-19.

Ωστόσο, οι καταγγελίες των Πυροσβεστών, καθιστούν την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστεί κανείς, ότι τα παραπάνω συμβαίνουν υπό την εκβιαστική πίεση της Διοίκησης που τους υποχρεώνει να αποδεχτούν ότι έχουν λάβει κατάλληλη εκπαίδευση, εξοπλισμό, κ.λ.π., όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο της επιστολής τους.