Κρήτη

Στη βουλή το θέμα της πρόσληψης Αστυνομικών για τον ΒΟΑΚ

τροχαία ΒΟΑΚ

Tη δέσμευση του Πρωθυπουργού για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης με 50 άτομα που θα τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. 

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης βάσει της επιστολής των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε προσωπικά, τέλη Αυγούστου, για τη μετάθεση 50 ατόμων για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης, ώστε να τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη. 
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση καμία έκτακτη μετάθεση δεν έχει γίνει προς ολόκληρη την Κρήτη, ενώ η μέθοδος των προσωρινών αποσπάσεων που επιχειρείται , δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτέλεσμα. 

Ο κ. Βαρδάκης με την αναφορά του, ζητά από το Υπουργείο να εξετασθούν  και να ληφθούν υπόψιν οι επισημάνσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Περιφέρειας Κρήτης
Η Κρήτη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο καθημερινά. Η ασφάλεια των μετακινήσεων αποτελεί επιτακτικό αίτημα όλων των κατοίκων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού: Από το Ηράκλειο στην Αθήνα για την πανελλαδική απεργία

 Επισιτισμού Τουρισμού

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αποφάσισε η Πανελληνία Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού στις 10 Ιουνίου 2020 στην Αθήνα, στις 12μ.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, θα παραδοθεί ψήφισμα στους αρμόδιους με τα αιτήματα του κλάδου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Όπως είχαμε από την αρχή της υγειονομικής και κοιωνικο-οικονομικής κρίσης  ανακοινώσει οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να έρθουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, σας γνωρίζουμε πως η αναχώρηση θα γίνει στις 9 Ιουνίου το βράδυ με την ΑΝΕΚ και η επιστροφή στις 10 Ιουνίου το βράδυ από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 32€ μετ' επιστροφής. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου μας στο 6937199513".