Κρήτη

Στη Βιέννη η Περιφέρεια Κρήτης για Προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας 

photo2.jpg

Στη διήμερη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNO INDIGO συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, στην Αυστρία. Στο πλαίσιο υλοποίησης του INNO INDIGO (όπως και άλλα ερευνητικά προγράμματα ERA-NET της προηγούμενης χρηματοδοτικής περιόδου FP7 2007-2013), έχουν αναπτυχθεί σημαντικές επιστημονικές πρωτοβουλίες μεταξύ χωρών της Ευρώπης και της Ινδίας στον τομέα της έρευνας. Κατά την τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο και υπό το νέο HORIZON 2020, ενισχύονται και ενθαρρύνονται οι συνεργασίες μεταξύ Ευρωπαϊκών εταίρων και χωρών εκτός Ευρώπης, για θέματα τρέχουσας έρευνας σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.
Για το νέο χρηματοδοτικό ερευνητικό πλαίσιο HORIZON 2020, οι Περιφέρειες αποτελούν βασικούς επιλέξιμους εταίρους σε εταιρικά σχήματα, προωθείται δε η συμμετοχή τους λόγω της ευκαιρίας που τους δίδεται να υλοποιήσουν και μέσω αυτού τις περιφερειακές τους στρατηγικές «έξυπνης» εξειδίκευσης, και να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας με στόχευση στην τοπική κοινωνία και τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσω της άσκησης της πολιτικής τους σε περιφερειακό επίπεδο.

photo1.jpg

photo1.jpg, by chara

Η Περιφέρεια Κρήτης, που αποτέλεσε και τη μοναδική συμμετέχουσα Ελληνική Περιφέρεια, προσκλήθηκε στη συνάντηση για την συμμετοχή της σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και τεχνολογίας Ευρωπαϊκών και μη χωρών, με έμφαση στη συνεργασία Ευρωπαϊκών Φορέων με το Τμήμα Βιοτεχνολογίας της Ινδίας. Η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης ως προς το σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει, την εξειδικευμένη εμπειρία των ερευνητικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων του νησιού, αλλά και τις προτεραιότητες στον τομέα της τεχνολογίας και καινοτομίας, και όπως έχουν διατυπωθεί και αναπτύσσονται μέσα από την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης. Συζητήθηκαν τρέχουσες προσκλήσεις HORIZON 2020 που υποστηρίζουν την συνεργασία Ευρώπης και λοιπών χωρών, για κρίσιμα ζητήματα του αγροτικού τομέα, αλιείας, ενέργειας και περιβάλλοντος, και προγραμματίστηκαν οι μετέπειτα συνεργασίες της Περιφέρειας Κρήτης με λοιπούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς εταίρους, για την από κοινού υποβολή ανταγωνιστικών προτάσεων προς χρηματοδότηση.
Συμμετείχαν ακόμα η Περιφέρεια της Απουλίας (Ιταλία), η Περιφέρεια της Βαλλωνίας (Βέλγιο), η Ακαδημία της Φινλανδίας, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Βέλγιο), το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας, το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, ο Οργανισμός Επιστημονικής Έρευνας της Ολλανδίας, το Κέντρο Διεθνούς Καινοτομίας της Ινδίας, ο Οργανισμός Προώθησης Έρευνας της Ιταλίας καθώς και ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Μία ανάσα πριν από διψήφιο αριθμό οι ασθενείς

νοσοκομεία - πανδημία

Μία ανάσα πριν επιστρέψει και πάλι σε διψήφιο νούμερο είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Σήμερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύοντυαι 102 ασθενείς εκ των οποίων οι 25 στις ΜΕΘ και από αυτούς οι 23 είναι διασωληνωμένοι.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι και 31 στην κλινική κόβιντ.

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 7 ασθενείς στη ΜΕΘ εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι και 24 στην κλινική κόβιντ.

Στα Χανιά, οι ασθενείς στη ΜΕθ είναι 4 και όλοι είναι διασωληνωμένοι και 29 νοσηλεύονυται στην κλινική κόβιντ. 

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ και 10 στην κλινική κόβιντ.

Στον Άγιο Νικόλαο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη αφού νοσηλεύονται μόνο 5 ασθενείς στην κλινική κόβιντ ενώ στην Ιεράπετρα υπάρχει ένας ασθενής.

Σε Νεάπολη και Σητεία δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Επτά χρόνια φυλακή για την μαχαιριά στην καρδιά του 45χρονου

Ηράκλειο: Γύρισε στο δωμάτιο και άρχισε να χτυπά τη σύντροφό του

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

ESPA BANNER