Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Σοφία Ζαχαράκη από το Ηράκλειο: Ευοίωνα τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν

Image
Εκδήλωση τουρισμός
 clock 13:15 | 21/02/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Ευοίωνα είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης τη νέα σεζόν σύμφωνα με την υφυπουργό τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη που μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου στο ξενοδοχείο Ατλαντίς παρουσία, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, τουριστικών φορέων και άλλων παραγόντων της τοπικής οικονομίας.

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη οι προκρατήσεις που υπάρχουν δείχνουν αισιοδοξία για την πορεία της φετινής σεζόν και στην Κρήτη αλλά και γενικότερα της Ελλάδας και αυτό έρχεται ως επιστέγασμα, όπως είπε, των προσπαθειών του υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης καθώς αποτελεί η κύρια πηγή εσόδων για τη χώρα μας.

Image
Σοφία Ζαχαράκη

Παράλληλα η υφυπουργός τόνισε ότι, πρέπει να γίνει πράξη η σύνδεση της οικονομίας της φιλοξενίας με την οικονομία παραγωγής καθώς και ότι ο πρωτογενής τομέας προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια ώστε τα προϊόντα μας να διατίθενται σε ξενοδοχεία και εστίαση σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες και οι ξένοι να γνωρίσουν την διατροφική αξία τους ενώ το ίδιο πρέπει να συμβαίνει με όλα τα προιόντα της μεταποίησης που παράγονται στη χώρα μας.

Την σημερινή ημερίδα διοργάνωσαν η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου και η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Image
Εκδήλωση

Στην ημερίδα αναδείχτηκε η σημασία της ουσιαστικής σύνδεσης των δυο σημαντικότερων κρίκων της εγχώριας Οικονομίας, αυτού της Φιλοξενίας και της Παραγωγής και ευκαιρία για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Η αυτονόητη αλληλεπίδραση τους έχει πολλαπλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική κοινωνία και οικονομία αφού επιδρά θετικά στο ισοζύγιο της χώρας αλλά και στην καθιέρωση της ελληνικής ταυτότητας της φιλοξενίας στους επισκέπτες της Ελλάδας όπως τόνισαν οι ομιλητές καθηγητές πανεπιστημίου και εκπρόσωποι εταιρειών παραγωγής προιόντων.

Image
Από την εκδήλωση στο Ατλαντίς

Ποια είναι η πρωτοβουλία για τα προιόντα

Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας.

Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση από τη EUROCERT S.A.

Image
Σταύρος Αρναουτάκης

Στ Αρναουτάκης: Όλοι ενωμένοι μπορούμε να αναδείξουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλειου, αναφέρθηκε στην υλοποιούμενη στόχευση της Περιφέρειας που στηρίζεται στην συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάδειξη της Κρήτης, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα. Ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τους παρισταμένους εκπροσώπους του Τουρισμού, τόνισε ότι, θα πρέπει ενωμένοι όλοι να επενδύσουμε στο τρίπτυχο, Ταυτότητα -Ποιότητα-Ανταγωνιστικότητα, ενω συνεχάρη τους οργανωτές της ενδιαφέρουσας ημερίδαςλέγοντας: ”Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στη σημερινή Ημερίδα, που σκοπό έχει να ενισχύσει τις γέφυρες συνεργασίας, ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τουρισμού, τους παραγωγούς των προϊόντων, τους μεταποιητές και τους βιοτέχνες. Πρόκειται για μια συνάντηση που έρχεται να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην προσπάθεια που συνεχίζουμε να καταβάλλουμε στην Περιφέρεια, για την ανάδειξη της Κρήτης, ως προορισμού για τους ανθρώπους που αναζητούν τα ιδιαίτερα διατροφικά πρότυπα.”

 Ειδικότερα ο κ Αρναουτάκης ανέφερε, ότι ως  Περιφέρεια Κρήτης, σχεδιάζουμε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και τρεις στόχους:

• Την αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας,

• Την προστασία του τουριστικού προϊόντος,

• Και τη στήριξη της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Όπως πρόσθεσε ο  Περιφερειάρχης Κρητης, μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αλληλεπίδραση τουρισμού και πρωτογενή τομέα αποτελεί στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.Η προσαρμογή στο σύγχρονο καταναλωτικό πρότυπο απαιτεί πιστοποίηση των προϊόντων, για να γνωρίζει ο καταναλωτής την πορεία από τον «αγρό μέχρι το πιάτο του».

 Ο κ Αρναουτάκης με αυτά τα δεδομένα, αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρολο της λειτουργία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει προχωρήσει ήδη στην πιστοποίηση περισσότερων των 1000 προϊόντων, αλλά και δεκάδων επιχειρήσεων και εστιατορίων. Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο στόχος είναι κοινός για όλους μας να αναδείξουμε την Κρήτη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ως το σημείο συνάντησης οικονομικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικής κληρονομιάς, γαστρονομίας και περιβαλλοντικής φυσιογνωμίας. Επίσης να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι τα προϊόντα της Κρητικής γης αποτελούν «την κιβωτό της Κρητικής ιδιαιτερότητας και ψυχής».

Image
Από την εκδήλωση

 

Τα προβλήματα των εργαζομένων

Υπόμνημα με τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων κατέθεσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Νίκος Κοκολάκης. Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ζητούν να ληφθούν μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζόμενων στον τουρισμό, με την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την επαναφορά των επιδομάτων ανεργίας στα προ κρίσης επίπεδα και μια σειρά ακόμη από παρεμβάσεις, όπως η επαναφορά του εφάπαξ και αναβάθμιση των τουριστικών σχολών.

H κ.Ζαχαράκη στη συνάντηση που είχε με τον κ.Κοκολάκη δεσμεύτηκε για το δημόσιο χαρακτήρα της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων ενώ πρόβλημα παραμένει το κτιριακό.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε μπροστά στο βρέφος της!

Ηράκλειο: Πάνοπλοι αστυνομικοί τράβηξαν τα βλέμματα των περαστικών - Δύο συλλήψεις

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis