Κρήτη

Σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού από τον Δήμο Φαιστού

apolymansi_tympaki.jpg

Εντατικοποιείται το Δημοτικό Σχέδιο Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τον κορωνοϊό.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιούνταν προληπτικές απολυμάνσεις σε πεζοδρόμια, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους τόσο στις Μοίρες όσο και στο Τυμπάκι, με τη δημοτική αρχή να έχει προγραμματίσει απολυμάνσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού.

Ο Δήμος ωστόσο, πέρα από τις απολυμάνσεις, παρέχει με την υποστήριξη των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», βοήθεια, αλλά και εξυπηρέτηση στην αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Φαιστού που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Σε συνεργασία παράλληλα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όλους τους Συλλόγους, ο Δήμος Φαιστού πραγματοποιεί έναν μεγάλο κύκλο εθελοντικών αιμοδοσιών, κατανοώντας τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα αυτή την κρίσιμη περίοδο. Οι αιμοδοσίες στο Δήμο Φαιστού έχουν προγραμματιστεί για 1, 7, 13 και 15 Απριλίου και θα επαναληφθεί ένας δεύτερος κύκλος αιμοδοσιών εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Η Δημοτική Αρχή επιπρόσθετα, προχωρά σε διανομή τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη, με μία διανομή ανά εβδομάδα και συνολικά προγραμματισμένες 8 διανομές.  Την ίδια στιγμή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ αναπροσαρμόζει το Δημοτικό Σχέδιο Ετοιμότητας εφόσον υπάρξουν αναγκαίες τροποποιήσεις ή νέες συνθήκες που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μουσική διαμαρτυρία στην "καρδιά" του Ηρακλείου (φωτογραφίες)

Οι μουσικοί διεκδικούν τι δικαίωμά τους στην εργασία

Μουσική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ηράκλειο, από το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία.

Οι μουσικοί στους δρόμους
Οι μουσικοί στους δρόμους

Οι μουσικοί στους δρόμους, by renas

Σε διάφορα σημεία στην "καρδιά" του Ηρακλείου στήθηκαν μπάντες, με διάφορα είδη μουσικής, στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας.

Πήραν τα μουσικά τους όργανα και διαμαρτυρήθηκαν
Πήραν τα μουσικά τους όργανα και διαμαρτυρήθηκαν

Πήραν τα μουσικά τους όργανα και διαμαρτυρήθηκαν, by renas

Ο κλάδος των μουσικών πλήττεται από το lockdown και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ και οι μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού είναι κατά πολύ λιγότερες από άλλες χρονιές.

Πλημμύρισε από μουσική το κέντρο του Ηρακλείου
Πλημμύρισε από μουσική το κέντρο του Ηρακλείου

Πλημμύρισε από μουσική το κέντρο του Ηρακλείου, by renas

"Διαδηλώνουμε για το δικαίωμά μας στη δουλειά! Για το δικαίωμα όλου του κόσμου να έχει πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό. Γιατί η τέχνη – όπως και η υγεία, η παιδεία, ο αθλητισμός, όπως καθετί που συμπληρώνει τη ζωή των ανθρώπων και της κοινωνίας – είναι ανάγκη και δικαίωμα για όλους", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.