Κρήτη

Σχεδιασμός και υλοποίηση νέων τεχνικών έργων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Δημος Μινωα Πεδιαδας

Η πορεία υλοποίησης των τεχνικών έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κατά το τρέχον έτος καθώς και η έγκαιρη προετοιμασία και ωρίμανση νέων μελετών και έργων για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, τέθηκαν επί τάπητος στη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας στο δημοτικό κατάστημα Θραψανού, υπό την προεδρία του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γαβριήλ Κουρή, των αντιδημάρχων Κων/νου Αραβιάκη, Ολγας Δραμουντάνη, Γεώργιου Μερκουλίδη, Μιχάλη Σαμωνάκη και Μανώλη Σμυρνάκη, στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τεχνικών συνεργατών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη «ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, μέχρι τέλος του Ιουνίου, θα έχει συμβασιοποιήσει σημαντικά έργα όπως αυτό της συντήρησης σχολικών μονάδων του Δήμου αρχικού π/υ 500.000 €, ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε μια σειρά από δημοπρατήσεις καινούργιων έργων όπως η δημιουργία νέων και η βελτίωση υφιστάμενων παιδικών χαρών, η προμήθεια δύο νέων απορριμματοφόρων και άλλα». Ταυτόχρονα, έκανε γνωστό πως «η Δημοτική Αρχή σχεδίασε το προηγούμενο διάστημα – και έχει ήδη υποβάλει για χρηματοδότηση και νέες προτάσεις έργων – όπως αυτό που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του βρεφονηπιακού σταθμού Αρκαλοχωρίου στο πλαίσιο της πρόσκλησης «περιβαλλοντικό ισοζύγιο» του Πράσινου Ταμείου, π/υ 245.000 € περίπου και η ανάπλαση της συνδετήριας οδού του οικισμού Τσούτσουρα με τον Κερατόκαμπο, π/υ 203.000 € περίπου».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΟΑΚ: Εργασίες ασφαλτόστρωσης από γέφυρα Μπεντεβή έως κόμβο Αλικαρνασσο

Έργα δρόμος

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού (Χ.Θ. 137+00 – Χ.Θ. 138+500) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα από το Σάββατο 31-10-2020 έως και το Σάββατο 14-11-2020 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στο οδικό τμήμα από γέφυρα Μπεντεβή (Κνωσού) έως κόμβο Αλικαρνασσού στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τμηματικά με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της άλλης λωρίδας κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.