Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Σεισμόπληκτοι Αρκαλοχωρίου: Διαβεβαιώνει ο Υφυπουργός Οικονομικών για απαλλαγή από τον φετινό ΕΝΦΙΑ
οικίσκοι
 clock 17:41 | 26/02/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Στον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος Βασίλη Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας πως οι πληγέντες του Αρκαλοχωρίου δεν θα πληρώσουν τον φετινό φόρο ακινήτων καθώς επίκειται η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα τους απαλλάξει.

Αναλυτικότερα:

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Κώτσηρα, ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο για το αίτημα που είχε θέσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, σχετικά με την απαλλαγή των σεισμόπληκτων από τον ΕΝΦΙΑ 2026.

Συγκεκριμένα, του γνωστοποίησε ότι επίκειται η ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, για ένα ακόμα χρόνο, σε περιοχές με φυσικές καταστροφές στις οποίες περιλαμβάνεται η περιοχή της Κρήτης που χτυπήθηκε από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 του Αρκαλοχωρίου, όπως αυτή έχει οριοθετηθεί με τις σχετικές αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την έγκαιρη κατάθεση της ρύθμισης στη Βουλή, ώστε να μη βεβαιωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2026 για τα σεισμόπληκτα και να προληφθεί η ταλαιπωρία των ιδιοκτητών τους. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να κατατεθεί η ρύθμιση πριν την ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων, δεν θα καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ για το 2026.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κέρδη-μαμούθ για τις τράπεζες στη σκιά της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους τόκους στα δάνεια

Εξεταστική επιτροπή και προ ημερησίας ζητάει ο Ανδρουλάκης μετά την απόφαση για τις υποκλοπές

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis