Τετάρτη 26 ΙΟΥ 2019 19:51
 • Ηρακλειο
  29°C
 • Χανια
  29°C
 • Ρεθυμνο
  29°C
 • Λασιθι
  29°C
Ekriti.gr Logo

Ρέθυμνο: Θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας

Ρέθυμνο: Θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας

Ελληνικά

Θερινά τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ξεκινούν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. το κέντρο εκπαίδευσης της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, με στόχο να εκπαιδευτούν στη γλώσσα ενήλικες που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. της Περιφέρειας Κρήτης, ανταποκρίνεται με την έναρξη των θερινών τμημάτων, στην αυξημένη όπως επισημαίνει, ζήτηση της τοπικής κοινωνίας για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, δεδομένου ότι «η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην ελληνική γλώσσα διευκολύνει την ένταξη του ατόμου στην τοπική κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον, στον τρόπο ζωής και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην απλή διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων ή γραφειοκρατικών διαδικασιών».

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες, από τον Ιούλιο 2019 έως τον Σεπτέμβριο 2019 και καλύπτουν βασικές ή προχωρημένες γνώσεις της γλώσσας. Θα πραγματοποιούνται μόνο πρωινές ώρες, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ., Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος , να καλούν στα τηλέφωνα 2831340763 και 2831040050-52-54, ενώ η αίτηση υποβάλλεται εντύπως στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.. 

Επίσης, στην ιστοσελίδα www.kekaper.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την σχετική αίτηση και να την αποστείλουν στο info@kekaper.gr ή με φαξ στα 2831340856 και 2831040055 συνοδευόμενη από έγγραφο που να αποδεικνύει τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος, όπως δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, ή έχει εκδοθεί από αρμόδιες ελληνικές αρχές. Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων είναι η 24/06/2019.

Διαβάστε επίσης. . .

Συνελήφθη, σήμερα (26/6) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων...
Συνελήφθη, σήμερα (26/6) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Φαιστού 37χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί...
Το Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ στο Θραψανό, επισκέφτηκε χθες Αντιπροσωπεία των...