Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ημερίδα από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου

φοιτητες
 clock 18:52 | 12/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (ΠΠΑ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει σε συνεργασία με την Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Απολογιστική Ημερίδα με τίτλο «Η Πρακτική Άσκηση στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο (Αίθουσα ΠΕ3, ώρα 9.45- 14.00).

Ομιλητές θα είναι ο Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κοσμήτορας της ΣΘΕΤΕ και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Μέλος της Επιτροπής του ΠΠΑ του Τμήματος, Αν. Καθηγήτρια Ήβη Μαυρομούστακου, ο Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΠΠΑ του Τμήματος, Καθηγητής Δημήτρης Κοτρόγιαννος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, η Επιστημονική Υπεύθυνη του Ινστιτούτου (Κοινωνικό Πολύκεντρο) της ΑΔΕΔΥ, Αλεξάνδρα Παναγιωτοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Τηλεόρασης, Δρ. Γιώργος Παπακωσταντής, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου Κρήτη TV, Γιώργος Χυντηράκης και φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης που συμμετείχαν στο ΠΠΑ τα δυο τελευταία χρόνια (Δημήτρης Κρήττας, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Κουκλάκης, Μαριάννα Μερτζάνη). Την Ημερίδα συντονίζει ο Καθηγητής Νίκος Παπαδάκης.

Η Πρακτική Άσκηση
Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης άρχισε να υλοποιείται το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ε.Ε. (αρχικά στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ/Γ΄Κ.Π.Σ και εν συνεχεία στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013). Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί προαιρετική δυνατότητα επιλογής των φοιτητών και φοιτητριών, είναι οργανικά ενταγμένη στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος και ως εκ τούτου η επιτυχής υλοποίηση της οδηγεί στην αναγνώριση δύο (2) μαθημάτων Υποχρεωτικών Επιλεγόμενων Παραδόσεων (ΥΕΠ).

Προκειμένου να υλοποιούνται με το βέλτιστο δυνατό τρόπο οι στόχοι του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, έχει αναπτυχθεί ένα ευρύτατο Δίκτυο Συνεργαζόμενων φορέων, ανά την Ελλάδα, το οποίο ανανεώνεται και επικαιροποιείται σε ετήσια βάση, διευρύνοντας και τις δυνατότητες επιλογής των ασκούμενων φοιτητών και φοιτητριών. Η κατανόηση, η ανάλυση και κυρίως η πρακτική ενασχόληση με ζητήματα διακυβέρνησης σε εθνικό και περιφερειακό-τοπικό επίπεδο, δημόσιας διοίκησης, σχεδιασμού και εφαρμογής δημόσιων πολιτικών, λειτουργίας υπηρεσιών, επιμελητηρίων, επιχειρήσεων και οργανισμών, διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, οργάνωσης και λειτουργίας δομών των κοινωνικών εταίρων, εφαρμοσμένης πολιτικής και κοινωνικής έρευνας, όπως και με ζητήματα ανάλυσης και ερμηνείας ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων, αποτελούν πεδία προτεραιότητας της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος της Πρακτικής Άσκησης (2003- 2015) έχει επιτευχθεί συνεργασία με έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φορέων στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες. Στους φορείς αυτούς συμπεριλαμβάνονται: Διεθνείς Οργανισμοί, Πρεσβείες, Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες, Διπλωματικές Ακαδημίες, Κέντρα και Δομές Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (π.χ. ΕΚΔΔΑ), Δήμοι και Περιφέρειες,, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα, Δομές Κοινωνικών Εταίρων, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Επιμελητήρια, Εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων Εταιρειών Έρευνας Κοινής Γνώμης) και Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κ.ά.

Την περίοδο 2003- 2015 έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης 434 φοιτητές και φοιτήτριες. Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ασκηθεί 99 φοιτητές και φοιτήτριες σε 48 διαφορετικούς φορείς.

Για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης, συμμετέχουν σε αυτήν ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, η Επιτροπή της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος, ο Αν. Επιστημονικός Υπεύθυνος, οι Επόπτες (Καθηγητές του Τμήματος) και η Γραμματεία της Πρακτικής Άσκησης, ενώ υπάρχει συστηματική συνεργασία με τη Γραμματεία του Τμήματος, με τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τον Ιδρυματικό Υπεύθυνο και τα στελέχη της Κεντρικής Δράσης της Πρακτικής Άσκησης (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΠΑ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης παρέχει η σχετική ιστοσελίδα: http://political.soc.uoc.gr/?page_id=2619

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis