Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Έργο ανάπλασης γύρω από το 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο με στόχο την ασφάλεια των μαθητών

2ο Γυμνάσιο- Λύκειο στο Ρέθυμνο
 clock 15:43 | 22/06/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής γύρω από το 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο στο Ρέθυμνο, με τις οποίες θα ενισχυθεί σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις των μαθητών.

Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 630.490 ευρώ, οι σχεδιαστικές επιλογές του οποίου οργανώθηκαν με γνώμονα την προώθηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της ασφάλειας για τον πεζό και για τους χρήστες του σχολείου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, τους 9 μήνες και ως αποτέλεσμα να αναδιαμορφωθεί πλήρως η περιοχή, εμβαδού 13.800 m2, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου και αποτελείται από 4 δρόμους που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, με ανασχεδιασμό και ανακατανομή χρήσεων ώστε να βελτιωθεί στο σύνολό της η λειτουργία του δημόσιου χώρου.

Ήδη, έχουν αρχίσει οι τμηματικές τεχνικές επεμβάσεις στις οδούς που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα και όπως τονίζεται από τους αρμόδιους του δήμου και του αναδόχου εργολάβου, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιηθεί η όχληση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης και των διερχομένων από τις οδούς που θα αναπλαστούν.

Οι κυριότερες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο αφορούν σε: Οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων και της σήμανσης. Εκτεταμένη μονοδρόμηση όλων των οδών περιμετρικά του σχολείου. Διαμόρφωση οργανωμένων χώρων στάθμευσης καθώς και στάθμευση για Άτομα με Αναπηρία. Βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής με την οργάνωση και ενίσχυση φύτευσης. Διαμόρφωση τριών μικρών πάρκων γειτονιάς. Εγκατάσταση στο δημόσιο χώρο του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού (τραπεζόπαγκοι, κερκίδες, υπαίθριο γυμναστήριο, καλαθάκια απορριμμάτων, παγκάκια, παρκινγκ ποδηλάτων , κτλ) καθώς τοποθέτηση σε όλο το μήκος των οδών φωτιστικών εξοικονόμησης ενέργειας.

Την ικανοποίηση του για την έναρξη των εργασιών εξέφρασε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης. «Με το εκτεταμένο αυτό έργο ανάπλασης θα αλλάξει αισθητικά και λειτουργικά η φυσιογνωμία όλης της περιοχής. Με το έργο, θα επιτευχθεί ο στόχος της ουσιαστικής διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης της σχολικής κοινότητας με την πολυπληθή περιοχή γύρω από το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο και της ενίσχυσης της "γειτονιάς", η οποία πλέον θα διαθέτει τις υποδομές που την καθιστούν ελκυστική, προσβάσιμη με ασφάλεια και με ικανοποιητική λειτουργική αυτάρκεια. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των συμπολιτών δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορούσε, για ευνόητους λόγους, να εκτελεστεί κατά τη χειμερινή περίοδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ένωση Ηρακλείου: Θα επιχειρήσει την παραγωγή ντοματόξυδου - Απορροφά πιλοτικά αδιάθετο προϊόν

Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο για το αιματηρό επεισόδιο σε μίνι μάρκετ

Κρήτη: Εξορμήσεις εντός και εκτός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τις τιμές στα ύψη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis