Κρήτη

Οδυσσέας Ζώρας: Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο “μοιράζει” την τεχνογνωσία του

ζωρας

Για τις δραστηριότητες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και την εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου, ο καθηγητής και Πρύτανης του πανεπιστημίου Οδυσσέας Ζώρας.

Όπως εξήγησε, η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου βασίζεται εξ ορισμού στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, με αποτέλεσμα να μην έχει αυτό εξαναγκαστεί, εξαιτίας της πανδημίας, σε προσωρινή παύση στις δράσεις του.

Επίσης τόνισε, ότι οι 45.000 φοιτητές αλλά και το πολυάριθμο διδακτικό προσωπικό λειτουργεί καταρχήν σε περιβάλλον διαδικτύου, κατέχοντας τη σχετική τεχνογνωσία. Αυτήν την τεχνογνωσία, όπως ενημέρωσε, το Πανεπιστήμιο τη μεταβιβάζει τώρα, τη “δανείζει” σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες- κυρίως με τη συνδρομή του στην υποστήριξη μαθημάτων σχολών τουρισμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έπεσαν πάνω στα "μπλόκα" και κατέληξαν στο αυτόφωρο

τροχαία

Σαρωτικοί ήταν οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας χθες σε περιοχές του Ηρακλείου.

Έλεγχοι που αφορούσαν κυρίως σε τροχονομικές παραβάσεις μιας και τα τροχαία έχουν εισβάλλει ξανά στην καθημερινότητά μας μετά την άρση του lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ'όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και τη νύχτας που πέρασε, η τοπική ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε εννέα συνολικά αυτόφωρες συλλήψεις οδηγών για παραβάσεις του ΚΟΚ, σε Ηράκλειο και Χερσόνησο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, οι οδηγοί που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο να μην έχουν δίπλωμα οδήγησης.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, σχολιάζουν κύκλοι της Αστυνομίας καθώς η επικίνδυνη και παράνομη οδήγηση, δεν έχει θέση στη ζωή μας.