Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Πρωτοποριακό σεμινάριο "Lego Serious Play" στο Επιμελητήριο

Image
lego.jpg
 clock 16:01 | 20/10/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Ένα πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο παρουσίασης της διαδικασίας συμμετοχικής με βάση τη μέθοδο LEGO SERIOUS PLAY θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕΚ Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. 
Το Εργαστήριο είναι κατάλληλο για εκπαιδευτές , εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων.
Σκοπός, είναι οι συμμετέχοντες  να εμπλουτίσουν μέσω της πρωτότυπης αυτής διαδικασίας τις τεχνικές διδασκαλίας τους , καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης μαθησιακών ομάδων της επιχείρησης  μέσω αυτού του πρωτοποριακού εργαλείου συμμετοχικής μάθησης και ανακάλυψης γνώσης και λύσεων.

Το LEGO® SERIOUS PLAY®  (LSP) είναι ένα εργαστήριο, όπου οι συμμετέχοντες δημιουργούν συμβολικά και μεταφορικά μοντέλα με τουβλάκια Lego τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν στους άλλους συμμετέχοντες .
Το LSP ως επί το πλείστο χρησιμοποιείται ως μέρος ευρύτερων συμβουλευτικών παρεμβάσεων, δηλαδή,  τα εργαστήρια LSP  είναι συχνά συνδυασμένα με άλλες μεθόδους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.

Το LSP εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας LEGO, η οποία ήθελε να βρει νέους τρόπους για να αναπτύξει τη δική της στρατηγική. 

Το LSP βασίζεται σε ένα σύνολο βασικών αξιών, οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:
Η απάντηση βρίσκεται  στο σύστημα.
Ο καθένας έχει και μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του.
Δεν υπάρχει μία μόνο σωστή απάντηση.

Η κεντρική διαδικασία LSP βασίζεται σε τέσσερα βασικά βήματα:
Ο συντονιστής θέτει μια πρόκληση.
Οι συμμετέχοντες χτίζουν τις απαντήσεις τους χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO.
Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις απαντήσεις τους με άλλους συμμετέχοντες.
Οι συμμετέχοντες προβληματίζονται σχετικά με το τι έχουν δει και ακούσει και οργανώνουν μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Το κόστος του προγράμματος είναι 90€  ανά συμμετοχή.
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής δεομένου ότι υπάρχουν 10 διαθέσιμες θέσεις στο σεμινάριο.
Χρόνος Διεξαγωγής: Σάββατο 07/11/2015, από 09:00μ.μ έως 16:00μ.μ , 8 διδακτικές ώρες,
Αίτηση μπορείτε να κάνετε εδώ: http://www.katartisi.gr/seminars/seminars/239-lego-serious-play-lsp-2 

Εισηγητής: Δρ ΜιχάληςΚαθαράκης
Ο Δρ ΜιχάληςΚαθαράκης είναι διευθυντής στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο απ’ όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 2001, από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Από το 2012 διατελεί μέλος του συμβουλίου διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο παρελθόν για το ΙΤΕ, το τμήμα Φυσικής και το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως καθηγητής στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης. Έχει εκδώσει σειρά δημοσιεύσεων και έχει συμμετάσχει με ομιλίες σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Υπήρξε συντονιστής στο πιλοτικό εργαστήριο S-Play τον  Ιούλιο του 2014, στο ΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό την ανάπτυξη ενός σχεδίου  μάρκετινγκ για την προσέγγιση νέων τουριστικών αγορών που  βασίστηκε στην εφαρμογή LLED (Lego Learning Experience Design), μια ειδική εφαρμογή LSP. Τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο εισαγωγικής κατάρτισης LSP Train the trainers στο Σερπιάνο της Ελβετίας ως μέλος πολυεθνικής αποστολής με στόχο την εκμάθηση και αξιολόγηση της μεθόδου LSP  για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

seminario.png

seminario.png, by gpapadakis

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis