Κρήτη

Το προσπαθούν οι Κρητικοί - Ελάχιστα πρόστιμα μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης

έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ (Φωτογραφία intime)

Μόλις 17 πρόστιμα επιβλήθηκαν σήμερα μέχρι και τις 3 το μεσημέρι σε πολίτες της Κρήτης για άσκοπη μετακίνηση. Τις τελευταίες ημέρες το νησί καταγράφει χαμηλά ποσοστά προστίμων σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, γεγονός που δείχνει την προσπάθεια των πολιτών, να μείνουν σπίτι και να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο. 

Σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια (665) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:

(238) στην Αττική,
 (78) στη Θεσσαλονίκη,
 (54) στα Ιόνια Νησιά,
 (51) στην Κεντρική Μακεδονία,
 (50) στη Δυτική Ελλάδα,
 (36) στην Πελοπόννησο,
 (33) στη Θεσσαλία,
 (30) στο Νότιο Αιγαίο,
 (27) στη Στερεά Ελλάδα,
 (24) στην Ήπειρο,
 (17) στην Κρήτη,
 (14) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (9) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
  (4) στη Δυτική Μακεδονία. 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε