Κρήτη

Περισσότερη εκπαίδευση ζητούν οι Λιμενικοί της Ανατολικής Κρήτης

έρευνες λιμενικό

Σοβαρή έλλειψη εκπαίδευσης εντοπίζεται στα στελέχη των Λιμεναρχείο της Ανατολικής Κρήτης με αφορμή την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος  επι του Αιγιαλού και της Παραλίας. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, τονίζει τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν μετά την αύξηση των αρμοδιοτήτων καθώς και την ανάγκη εκπαίδευσης του προσωπικού σε θέματα αστυνομικής φύσεως.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά την ψήφιση του νομου  4597/19 θεσμοθετήθηκαν πλέον ευρυτατες αρμοδιότητητες για το λιμενικό σώμα καθως μεταξύ αλλων καθιδρύεται καθ´υλην και λειτουργική αρμοδιότητά του επι του Αιγιαλού και της Παραλίας αναγνωρίζοντας και απονέμοντας δυνατότητα επιβολής διοικητικών κυρώσεων αλλά και κίνησης όλου του μηχανισμού ποινικής καταστολής. Έτσι λοιπόν διευρύνονται οι αρμοδιότητες του Σώματος, εμβαθύνεται η ευθύνη μας απέναντι στο Κράτος και τον πολίτη, αποκτά ακόμη πιο βαρύνουσα θέση η παρουσίας μας χωρίς όμως αντίστοιχα να προηγηθεί εκπαίδευση του προσωπικού σε πολλά θέματα. Μετά τις πρόσφατες νομοθετικές επιλογές κι εξελίξεις είναι κατι παραπάνω απο  αναγκαίο πλέον να υπάρξει  αντίστοιχης σοβαρότητας εκπαίδευση επι αστυνομικής φύσεως ζητημάτων τόσο στη χρήση των όπλων (τεχνική, βολές) , τακτικές χειροπέδησης , ατομικής τακτικής και αυτοάμυνας κ.α. Να τονισθει ιδιαίτερα  ότι οι υπηρεσίες της Ανατολικής Κρήτης το Κεντρικό Λιμεναρχειο Ηράκλειου, το Λιμεναρχειο Αγίου Νικολαου, το Λιμεναρχειο Ιεράπετρας, το Λιμεναρχείο Σητείας , οι σταθμοί και τα τμήματα Ανατολικής Κρητης έχουν να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές βολές από το έτος 2003 ήτοι έχουν πέρασει 16 χρόνια έκτοτε!
Καλό θα είναι το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να μεριμνήσει και να οργανώσει ένα κλιμάκιο από το αρμόδιο γραφείο εκπαίδευσης που μέσα απο επισκέψεις  στις κατά τόπους λιμενικές αρχές όπως το έκαναν και πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες να εκπαιδεύουν το προσωπικό. Η εξέλιξη και ο εκσυχρονισμός  ενός Σώματος όπως αυτό της μεγάλης οικογένειας του Λιμενικού δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία παρά επιτυγχάνεται μόνο μέσα από  τη συνεχόμενη σοβαρή εκπαίδευση του προσωπικού με υποστήριξη υλικοτεχνικών μέσων και χορήγηση επιχειρησιακού και ατομικού εξοπλισμού, που εδώ και 15 και άνω χρόνια έχει να μας χορήγησει  έστω μία στολή ή ένα ζευγάρι άρβυλα.
 Είναι ανάγκες που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους αν ονειρευόμαστε ένα μεγάλο  και ισχυρό  Λιμενικό Σώμα.

Για το  Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος                          ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Μιχαήλ

                          
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σταύρος Αρναουτάκης: Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή

γιορτή της μητέρας

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του: 

Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα. 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, διευρύνουμε την παρέμβαση μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου της μητέρας που καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε νέες και μεγαλύτερες προκλήσεις.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Καραμαλάκης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξεχνά τη μάνα, τη ναυαρχίδα της κοινωνίας μας

Λαμπρινός: Η μάνα θα αποτελεί πάντα το στήριγμα του ανθρώπου

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)