Κρήτη

Που οφείλεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

σεισμός

Σε "σμήνος σεισμών" απέδωσε, κατά πάσα πιθανότητα, την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην Κρήτη τα τελευταία 24ωρα ο Σεισμολόγος, Μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Το "σμήνος σεισμών" "δίνει" σεισμούς της τάξης των 4 έως 4,7 Ρίχτερ, από το ίδιο επίκεντρο, όπως αυτά που κατεγράφησαν στην Κρήτη, δεν δίνουν μεγαλύτερα μεγέθη, και συνήθως "σβήνουν" μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε αφού περάσουν λίγες μέρες ακόμα", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει περάσει καμία κόκκινη γραμμή και οι κάτοικοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη:

Πολιτικό Παρασκήνιο

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην αεροπορική βάση της Σούδας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, θα βρεθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, όπου θα προσκυνήσουν για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου θα συνομιλήσει με τους πιλότους που βρίσκονται σε ετοιμότητα.