Κρήτη

Που οφείλεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

σεισμός

Σε "σμήνος σεισμών" απέδωσε, κατά πάσα πιθανότητα, την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην Κρήτη τα τελευταία 24ωρα ο Σεισμολόγος, Μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Το "σμήνος σεισμών" "δίνει" σεισμούς της τάξης των 4 έως 4,7 Ρίχτερ, από το ίδιο επίκεντρο, όπως αυτά που κατεγράφησαν στην Κρήτη, δεν δίνουν μεγαλύτερα μεγέθη, και συνήθως "σβήνουν" μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε αφού περάσουν λίγες μέρες ακόμα", είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι η σεισμική ακολουθία δεν έχει περάσει καμία κόκκινη γραμμή και οι κάτοικοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Ράδιο Κρήτη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;