Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

"Πνιγμένοι" στα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία οι Κρητικοί

xrei2.jpg
 clock 08:43 | 27/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Εντύπωση προκαλεί η είδηση πως μόνο στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, τα χρέη των Κρητικών  προς τα ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) φτάνουν τα 370 εκατομμύρια ευρώ όταν την ίδια ώρα, σε επίπεδο χώρας, τα χρέη αυτά αγγίζουν συνολικά τα 10 δις ευρώ. 

Αυτό ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του ΙΚΑ Ηρακλείου κ. Νίκος Ροκαδάκης ο οποίος ανέφερε πως στο Ηράκλειο, ήδη αρκετοί πολίτες σπεύδουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα για ένταξη στη ρύθμιση εξπρές, πάνω από 30 Ηρακλειώτες έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους  που φτάνουν τις 50.000 ευρώ μέσω της ρύθμισης με τις 100 δόσεις. Άλλοι πάλι, όπως είπε, προτίμησαν να πληρώσουν εφάπαξ.

Καταλήγοντας. ο Κ. Ροκαδάκης ανέφερε πως η ρύθμιση αυτή είναι όντως μία ανάσα τόσο για εκείνους που χρωστούν όσο και για τα ίδια τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Ποια είναι η διαδικασία για να μπει κάποιος στη ρύθμιση

Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ' εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.) μέσω της εφαρμογής «προσωποποιημένης πληροφόρησης» ή εναλλακτικά μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης», η οποία θα αναρτηθεί στις 20 Μαρτίου στο TAXISnet. Επίσης μπορούν να πληροφορούνται την ταυτότητα οφειλής από τις Δ.Ο.Υ. και τα Γ.Ε.Φ.Εάν οι πολίτες επιθυμούν να εξοφλήσουν ρυθμισμένες οφειλές πρέπει να υποβάλουν αίτηση «απώλειας ρύθμισης» στη Δ.Ο.Υ. και στη συνέχεια να εξοφλήσουν την υπολειπόμενη βασική οφειλή με απαλλαγή του συνόλου των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής.Η καταβολή διενεργείται με την ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.), η οποία χαρακτηρίζει κάθε οφειλή και την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της, συνεπώς για κάθε οφειλή χωριστά πρέπει να χρησιμοποιείται η μοναδική ταυτότητά της. Ο πολίτης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι για όσα χρέη επιθυμεί να πληρώσει, τόσες ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) οφείλει να προσκομίζει στις Τράπεζες ή ΕΛ.ΤΑ., δηλώνοντας ταυτόχρονα και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει ανά ταυτότητα οφειλής (Τ.Ο.).

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis