Κρήτη

Πλήγμα για την ενημέρωση στην Κρήτη - Κλείνει οριστικά ο ΚΥΔΩΝ

κύδων

Παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση για την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΔΩΝ των Χανίων και την Παρασκευή, εν μέσω της απεργίας των δημοσιογραφικών Ενώσεων για το Ασφαλιστικό, ανακοινώθηκαν οι απολύσεις όλου του προσωπικού (συνολικά 27 άτομα).
 
Στο εξής το κανάλι θα παίζει σε επανάληψη εκπομπές και αφιερώματα ενώ είναι άγνωστο τί θα γίνει με την άδεια εκπομπής, η οποία, με βάση τον ισχύοντα νόμο, σε αυτές τις περιπτώσεις επιστρέφει στον αρχικό ιδιοκτήτη της, που είναι το ελληνικό δημόσιο. Γεγονός πάντως είναι πως η θέληση των ιδιοκτητών του καναλιού να μην πέσει "μαύρο" στις οθόνες και να διατηρηθεί η εκπομπή του καναλιού έστω και με επαναλήψεις συνδέεται και με την αναμενόμενη επέκταση του νέου νόμου για τις άδειες των ΜΜΕ και στα περιφερειακά κανάλια.
 
Η απόφαση για το κλείσιμο του καναλιού είχε ληφθεί στη γενική συνέλευση της 30ης Μαρτίου η οποία πρότεινε την εκκαθάριση της εταιρίας «Κινηματογραφική – Τηλεοπτική ΑΒΕΕ (Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ)». Η υλοποίηση της απόφασης καθυστέρησε περίπου ένα μήνα καθώς επιχειρηματίας των Χανίων από το χώρο του τουρισμού έδειξε ενδιαφέρον για να αναλάβει τις τύχες του καναλιού. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν και τελικά την παρασκευή ανακοινώθηκε και επισήμως στους 27 εργαζόμενους η λύση των συμβάσεων εργασίας τους (Τέσσερις εξ αυτών είχαν ήδη απολυθεί από τις αρχές Απριλίου).
 
Αν και η εταιρία δεσμεύθηκε πως θα αποζημιωθούν πλήρως οι εργαζόμενοι και μάλιστα χωρίς να έχει ασκηθεί το δικαίωμα της τρίμηνης προειδοποίησης (που οδηγεί σε πετσοκομμένες αποζημιώσεις) η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήγμα για τον δημοσιογραφικό κόσμο και για την ίδια την ενημέρωση, ειδικά στη δυτική Κρήτη.
 
Θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς
 
Ο ΚΥΔΩΝ εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1993 με πρωτοβουλία Χανιωτών επιχειρηματιών και αποτέλεσε ένα από τα πιο αξιόλογα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης και όλης της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε διοικητικές περιπέτειες με μετόχους εμφανείς και αφανείς (λόγω ασυμβίβαστου) οι οποίοι, παρά τις προσωπικές τους επενδύσεις αλλά και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις του καναλιού. Στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2014 η επιχείρηση παρουσιάζει ζημίες λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να είναι μεταφερόμενες από τις χρήσεις προηγούμενων ετών ενώ για τη χρήση του 2014 η ζημία ήταν 223.000 ευρώ.
 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - 3η ΕΜΑΚ: Απεγκλώβισε άλογο από πηγάδι - βίντεο

άλογο

Μια ασυνήθιστη αποστολή έφεραν εις πέρας σήμερα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου και του Π.Κ. Μοιρών.

Κλήθηκαν να επέμβουν σε επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάσυρσης αλόγου από πηγάδι σε περιοχή  της ενδοχώρας του Ηρακλείου και συγκεκριμένα από το Ασήμι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης

φωτο αρχείου

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

TEE: Ενισχύει τους εφευρέτες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Νέα έργα 11 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Η τιρκουάζ λίμνη του θανάτου: Το πιο όμορφο θέαμα του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει