Κρήτη

"Πλάκωσε" η ΕΛ.ΑΣ σε γλέντι στην Κρήτη - Πρόστιμο στους... παραπάνω καλεσμένους

επεισόδιο αστυνομια

Πέρα από τη εγκληματικότητα και την ασφάλεια του πολίτη, η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει και την τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι που κάνει είναι καθημερινοί και πολλές φορές αποτρέπονται σοβαρές παραβάσεις.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, η Αστυνομία στα Χανιά, κλήθηκε σε γλέντι που γινόταν στην αυλή σπιτιού.

Εκεί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι καλεσμένοι ήταν παραπάνω απ΄το προβλεπόμενο όριο των 50 ατόμων κι έτσι επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε 24 καλεσμένους που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχουν δώσει το παρών στην εκδήλωση.

Πρόστιμα για μάσκες

Επίσης, πρόστιμα επιβλήθηκαν χθες και για μη χρήση μάσκας. Πιο συγκεκριμένα επιβλήθηκαν τρία στα Χανιά (2 σε επιβάτες λεωφορείου και ένα σε εργαζόμενο) 4 στο Ρέθυμνο (2 σε επιβάτες λεωφορείου και 2 σε εργαζόμενους) πέντε στο Ηράκλειο (3 σε επιβάτες λεωφορείου και 2 σε εργαζόμενους) και ένα πρόστιμο στο Λασίθι.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τα σκληρά μέτρα, η μετάλλαξη που σαρώνει και οι εκκλήσεις των ειδικών

ηράκλειο κορωνοϊός

Στη δίνη του τρίτου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται το Ηράκλειο, όπου από τα ξημερώματα σήμερα έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέα αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν άλλη χαλάρωση, καθώς ήδη το σύστημα υγείας σε τοπικό επίπεδο δέχεται ισχυρές πιέσεις. Ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας στα δύο νοσοκομεία (ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο) υποχρεώνει σε συνεχείς αναδιατάξεις δυνάμεων, μεταφορά κλινικών και διάθεσης ολοένα και μεταλύτερου αριθμού κρεβατιών ΜΕΘ, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

Σαρώνει η βρετανική μετάλλαξη

Παράλληλα, ο παράγοντας που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση είναι η βρετανική μετάλλαξη του ιου, η οποία κυριαρχεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Η μετάλλαξη αυτή, είναι πιο μεταδοτική και επιθετική, με τους ειδικούς να προειδοποιούν και να απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Ζητούν περισσότερα εμβολιατικά κέντρα

Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων με έμφαση τις απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης ζητεί από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εμβολιαστική διαδικασία στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με επιστολή του στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον Γεν. Γραμμ. Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, ζητεί την ικανοποίηση των αιτημάτων Δημάρχων και φορέων της Κρήτης για την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, οι κίνδυνοι μετάδοσης του Covid-19 αλλά και να αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία που παρατηρείται στην μεταφορά ηλικιωμένων και ευάλωτων πολιτών σε μακρινές περιοχές όπου λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα στο Ηράκλειο

Ανώγεια - κορωνοϊός: Ζητούν από τον Χαρδαλιά να μπουν στο "βαθύ κόκκινο"

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα