Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Συμμετοχή σε ημερίδα για την προώθηση τοπικών προϊόντων στην κρουαζιέρα

τοπικα προιοντα

Ενημέρωση των τοπικών φορέων για την ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίασης, προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Γιώργου Αλεξάκη, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης επί Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αιγαίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «ΝΑΥΣ» Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος. 

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση των ναυτιλιακών πληροφοριών στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της κρουαζιέρας στα λιμάνια της Ελλάδας και της Κύπρου και η προώθηση των τοπικών προϊόντων στην κρουαζιέρα. 

Η ημερίδα εστίασε στους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τα μέσα παρουσίασης, προβολής και προώθησης τόσο στη χονδρική πώληση - εφοδιασμό του κάθε κρουαζιερόπλοιου όσο και στη λιανική πώληση (επιβάτες) των Εταιριών Κρουαζιέρας και Εφοδιαστών πλοίων (με μεμονωμένες παραγγελίες αλλά και πωλήσεις εντός των καταστημάτων του πλοίου).

Η πλατφόρμα εφαρμόζεται και εμπλουτίζεται ήδη σε πιλοτικό στάδιο με περισσότερες από 100 συμμετοχές και σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να προβληθούν αυτές και τα προϊόντα τους.

Οι συμμετέχοντες φορείς αναφέρθηκαν στη χρηστικότητα της πλατφόρμας αλλά και σε τρόπους εμπορικής αξιοποίησης της. Η διαχείριση της πλατφόρμας σε λειτουργικό επίπεδο και μελλοντικά θα συνεισφέρει στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών και γαστρονομικών στοιχείων της κάθε περιοχής.

Στην ημερίδα απηύθυναν επίσης χαιρετισμό οι : Χρήστος Μπάρδος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, ο Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, Μηνάς Παπαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Αλέξης Οικονόμου Διευθυντής του ξενοδοχειακού τμήματος της Celestyal Cruises, Μαριτάνα Αλακιώτου Ανθοπούλου εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και Δρ. Πυθαγόρας Νάγος σύμβουλος επιχειρήσεων, ειδικός σε θέματα Κρουαζιέρας. Το πρόγραμμα ΝΑΥΣ συντονίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και οι αρμόδιοι είναι οι Γιώργος Αλεξάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Εντεταλμένος επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη : Χρύσα Χαριτάκη και Βάσω Μαδούλκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυριάκος Μητσοτάκης από Ηράκλειο: Κινητές μονάδες για μαζικό εμβολιασμό στα ξενοδοχεία

Ρέθυμνο - καύσωνας: Ανάσα δροσιάς για τους πολίτες το "Σπίτι του Πολιτισμού"

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά και κλοπές

σύλληψη

Σε συλλήψεις για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών προχώρησε το Σάββατο η Αστυνομία στην Κρήτη. Συνολικά έγιναν έξι συλλήψεις σε Χανιά και Ηράκλειο.

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκαγια κατοχή κάνναβης ενώ στο Ηράκλειο, χειροπέδες φόρεσαν επίσης δύο άνδρες.

Οι δύο από αυτούς, σε περιοχή του Δήμου Φαιστού είχαν στην κατοχή τους 25 γραμμάρια κάνναβης ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν μικροποσότητα κάνναβης.

Αναφορικά με την κλοπή, αφορά σε μία γυναίκα η οποία διέρρηξε αυτοκίνητο σε περιοχή του Μαλεβιζίου από όπου άρπαξε 450 ευρώ. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

ESPA BANNER