Κρήτη

Πεντακάθαρη και έτοιμη... για βουτιές η παραλία του Φόδελε

φοδελε παραλια

Εσείς γνωρίζατε ότι ένα κομμάτι δέρματος χρειάζεται έως και 50 χρόνια για να διαλυθεί στην φύση; Ή ότι ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού απαιτεί έως και 500 χρόνια, ένα πλαστικό ποτήρι έως και 250 χρόνια ή ένα γυάλινο μπουκάλι περισσότερο από 500 (!) χρόνια;
 
Με στόχο τη σωστή πληροφόρηση αλλά και την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της παραλίας του Φόδελε, το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης προχώρησαν σε μια ακόμα δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στην περιοχή.

φοδελε παραλια

φοδελε παραλια, by meropi

φοδελε παραλια

φοδελε παραλια, by meropi

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην ακτή, δίπλα από την παραλία του ξενοδοχείου με παράλληλο διαχωρισμό των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Στη συνέχεια, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Beach Bar του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort έγινε μία σύντομη ενημέρωση στους πελάτες και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την ανακύκλωση και το χρόνο αποσύνθεσης των υλικών στη φύση. Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους ένα σχετικό ενημερωτικό έντυπο, με υλικά και το χρόνο αποσύνθεσής τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Fodele Beach &Water Park Holiday Resort, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα και δράση στο πλαίσιο της Γαλάζιας Σημαίας που και εφέτος έλαβε η παραλία του ξενοδοχείου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής