Κρήτη

Π.Ε.Δ Κρήτης: "Στο επίκεντρο" η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων

ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Με τρέχοντα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης που συνεδρίασαν την εβδομάδα που πέρασε.

Ένα από τα θέματα αυτά ήταν η εφαρμογή της κινητικότητας που αποδυναμώνει το προσωπικό των ΟΤΑ. Γι' αυτό και απεστάλη έγγραφο του Δ.Σ. της ΠΕΔ προς την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται "να ανασταλεί για ένα έτος η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι της χώρας να ανταποκριθούν στις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βιώνουμε και ακολούθως σε συνεννόηση με την Κ.Ε.Δ.Ε. να καθοριστεί το πλαίσιο εφαρμογής".

Επίσης, το Δ.Σ. όρισε εκπροσώπους της ΠΕΔ Κρήτης με τους αναπληρωτές τους για τη συγκρότηση των Επιτροπών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών που αφορούν διάφορα σημαντικά έργα των Δήμων της νήσου και της Περιφέρειας.

Τέλος, προχώρησε σε Διοικητική Αναδιάταξη και κατανομή του προσωπικού της ΠΕΔ, με στόχο να αναπτυχθούν στο έπακρον οι δυνατότητες του Φορέα, προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της Κρήτης.

Προετοιμάζεται η συνάντηση για τον ΒΟΑΚ στην Αθήνα

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει το Δ.Σ. της ΠΕΔ στην επικείμενη συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα το Νέο Οδικό Άξονα της Κρήτης, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς η Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ Κρήτης για την πορεία υλοποίησης του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

Γι' αυτό το λόγο, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννη Κουράκη, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να προετοιμάσει τις λεπτομέρειες των θέσεων και των επιχειρημάτων που θα προβάλουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης:

 Bloomberg: Την άνοιξη θα δούμε εκτόξευση των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη

Βρετανία - covid-19: Η χώρα ελπίζει να χαλαρώσει το lockdown από τον Μάρτιο

Τουρκία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από το ναυάγιο ρωσικού φορτηγού-πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (φώτο)

Συλλαλητηριο Ηρακλειο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα, στην Πλ. Ελευθερίας οι Επιτροπές Αγώνα φοιτητών από τις σχολές του Ηρακλείου.

Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας
Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, καθώς και  να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, με φόντο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Στη συγκέντρωση, στο πλευρό των οιτητών, συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καθώς  και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών
Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών

Όπως ανέφερε ανακοίνωση - κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη σημερινή κινητοποίηση

"Οι φοιτητές και εδώ στο Ηράκλειο μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε το νομοσχέδιο να μείνει πραγματικά στα χαρτιά, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να επιστρέψουμε στις σχολές μας. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα όλων των συμφοιτητών μας πανελλαδικά. "

Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές
Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

Ειδήσεις σήμερα 

Κουτσούμπας: Δεν οδήγησε η κυβέρνηση τον Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη, τα θύματα το έκαναν

Ανακύκλωση: Την πρωτιά σε όλη την Κρήτη διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού

Κρήτη - τουρισμός: Χαμηλές προσδοκίες και ...μικρό καλάθι από τους ξενοδόχους