Κρήτη

Παρέμβαση Κουράκη στον Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς

       Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά την αποκατάσταση των εργαζομένων στην πρώην Δημοτική Αστυνομία του Ηρακλείου και των Χανίων που δεν έχουν δικαίωμα να απορροφηθούν σε υπηρεσίες λόγω συμπλήρωσης των 50 ετών και κινδυνεύουν με απόλυση.

  Ο Δήμαρχος με επιστολή του στο κ.Μητσοτάκη ζητά μια δίκαιη λύση στο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις ενώ τέλος της εβδομάδας θα αποστείλει στον Υπουργό  επιστολή για τους Σχολικούς φύλακες.

 

Όλη η επιστολή του Δημάρχου στον κ.Μητσοτάκη

 

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο, Δευτέρα 24/03/2014                                                

                   αρ. πρωτ.:43953

 

Προς:

κο Μητσοτάκη Κυριάκο

Υπουργό Διοικητικής

Μεταρρύθμισης

                                                        

                                                                           Κοιν/ση:

                                                                           Κ.Ε.Δ.Ε.                                   

 

                                                                           

ΘΕΜΑ: Απορρόφηση Δημοτικών Αστυνομικών

 

Κύριε Υπουργέ

 

            Με την έκδοση των προσωρινών πινάκων τοποθέτησης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών αποδείχθηκε στην πράξη ο λανθασμένος τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας κινητικότητας του παραπάνω προσωπικού.

            Όπως είχαμε έγκαιρα ενημερώσει ότι θα συμβεί, από τη μια δεν πληρώθηκε το σύνολο των προσφερομένων θέσεων και από την άλλη ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν βρίσκεται στους προσωρινούς πίνακες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση στις 23 Μαίου 2014.

              Για τους λόγους αυτούς σας παρακαλούμε να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας  ότι αφενός  δεν θα γίνει καμία απόλυση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, πέραν αυτών που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, και αφετέρου για 2ο κύμα κινητικότητας που θα αφορά τους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που δεν μετακινούνται με τις παρούσες διαδικασίες.

         Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον περιορισμένα και γι’ αυτό απαιτείται να ενεργήσετε άμεσα για :     

       1. Την επίσπευση της έκδοσης των τελικών πινάκων τοποθέτησης της ανακοίνωσης 5/2013 για την μετακίνηση των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, ει δυνατόν έως την 10η  Απριλίου 2014.

       2. Την έκδοση νέας ανακοίνωσής σας έως την 20η Απριλίου 2014 για την μετακίνηση όσων πρώην Δημοτικών Αστυνομικών δεν περιληφθούν στους παραπάνω τελικούς πίνακες. Προσφερόμενες θέσεις εργασίας μπορεί να είναι: Α) στους Δήμους, στις προσφερόμενες θέσεις που δεν έχουν προβλεφθεί για την ενδοδημοτική κινητικότητα, Β) στις Υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας (Δ/νση Υγιεινής, Δ/νση Εμπορίου, Επιθεώρηση Εργασίας) Γ) στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και συγκεκριμένα στα καταστήματα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, των οποίων οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τις θέσεις που προσφέρθηκαν στην ανακοίνωση 5/2013, και  Δ) στα καταστήματα Κράτησης και στις θέσεις οι οποίες έμειναν κενές μετά τη διαδικασία κινητικότητας και ειδικότερα στις θέσεις εσωτερικής φύλαξης.

      Για τις θέσεις αυτές θα πρέπει να αρθεί το ηλικιακό όριο των 50 ετών και σας υπενθυμίζουμε ότι έχει προκηρυχθεί πρόσφατα διαγωνισμός από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για 700 θέσεις (Εξωτερικής Φρουράς Κ.Κ. 300 θέσεις και Σωφρονιστικών  Υπαλλήλων 400 θέσεις).

          3. Η ανακοίνωση του 2ου κύματος κινητικότητας θα πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα τέτοιο ώστε οι προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων να έχουν εκδοθεί πριν από τις 22/5/2014, ώστε να παραταθεί η διαθεσιμότητα των εργαζομένων και μετά το πέρας του 8μήνου έως την οριστική μετακίνηση.

      Είναι αληθές πως ο αριθμός των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση είναι μικρός, σε σχέση με το σύνολο όσων υπηρετούσαν πριν την κατάργηση του κλάδου. Στην Κρήτη εκτός πινάκων βρίσκονται 10 εργαζόμενοι επί συνόλου 200 και πλέον 8 στο Νομό Ηρακλείου και 2 στο Νομό Χανίων. Ωστόσο οι εργαζόμενοι αυτοί ανήκουν στην κατηγορία των 50 ετών και άνω, με ικανότητες και εμπειρίες πολύτιμες για τις δημόσιες υπηρεσίες.  Πρόκειται επομένως για μέγιστο κοινωνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης και δίκαιης λύσης.

       Σε διαφορετική περίπτωση, να τους δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών και πρόωρης συνταξιοδότησης αυτών που μένουν εκτός και είναι κοντά στο όριο συνταξιοδότησης.

 

                                                                  Με εκτίμηση

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΥΡΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

62  νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 18/04, σε συνολικά 1.829 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 35 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Και τις Κυριακές δωρεάν rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας

Κορωνοϊός: 1.829 νέα κρούσματα, 841 διασωληνωμένοι, 65 θάνατοι

Εξαδάκτυλος: Δε μπορούμε να έχουμε μαζικές μετακινήσεις το Πάσχα