Κρήτη

Παρέμβαση για την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώριση υπερωριακής απασχόλησης

σωκράτης βαρδάκης

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας με την οποία ζητά την άμεση υπογραφή της προβλεπόμενης από το άρθρο 36 παράγραφος γ του ν. 4488/17 Υπουργικής Απόφασης, υπέβαλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι πλέον ο εργοδότης υποχρεούται να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη κάθε αλλαγή ή τροποποίηση ωραρίου ή του ρεπό του εργαζόμενου, σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο, καθώς και την υπερεργασία και την νόμιμη υπερωριακή απασχόληση πριν την έναρξη πραγματοποίησής της. 

Επίσης στο άρθρο 36 του ν. 4488/17, προβλέπεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εργασίας καθορίζεται η διαδικασία καταχώρησης, τα στοιχεία που γνωστοποιούνται και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. 

Μέχρι σήμερα η υπερεργασία και η υπερωρία σπάνια πληρωνόταν και με δεδομένο ότι η νέα τουριστική περίοδος αρχίζει σύντομα, ο κ. Βαρδάκης καλεί την Υπουργό να υπογράψει άμεσα την προβλεπόμενη από το νόμο Υπουργική Απόφαση για την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώριση υπερωριακής απασχόλησης, καθώς για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους εποχιακούς ξενοδοχοϋπάλληλους είναι βασικό να ισχύει αυτός ο νόμος.

Κρήτη

Κρήτη: Ο καιρός στο νησί σήμερα (βίντεο)

συννεφιά

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή 13 Ιουνίου στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο του meteo.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: "Κάντε ησυχία για τα παιδιά που διαβάζουν"