Κρήτη

Παρέμβαση ΕΦΚΑ από την Αθήνα για τα "χαμένα" συντάξιμα χρόνια Ηρακλειώτη

Φωτό αρχείου

Tην παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ στην Αθήνα προκάλεσε η δημοσιοποίηση  από το Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη και στη συνέχεια από το ekriti.gr του προβλήματος που αντιμετωπίζει συνταξιούχος από το Ηράκλειο ο οποίος αν και εργαζόταν επί 40 χρόνια δεν υπολογίστηκαν τα 20 στη σύνταξή του.

Η εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού επικοινώνησε με το Ράδιο Κρήτη και ζήτησε τα στοιχεία του συνταξιούχου για να εξεταστεί το θέμα που έχει προκύψει και να αποκατασταθεί γρήγορα το λάθος που στοίχισε στον απόμαχο της ζωής τη μισή του σχεδόν σύνταξη.

Το θέμα έκανε το γύρο της Ελλάδος προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις και ενισχύοντας την κριτική που ασκείται στα ταμεία για τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση του ΕΦΚΑ έδειξε ευαισθησία και αναμένουμε τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίσει ο συνταξιούχος.

Να θυμίσουμε ότι ο Ηρακλειώτης ταλαιπωρείται περίπου 4 χρόνια από το λάθος που έγινε και δεν υπολογίστηκαν συντάξιμα χρόνια από τα 2 ταμεία που ήταν ασφαλισμένος αφού ακόμη και μετά την αναγνώριση του λάθους αναμένει ακόμη την αποκατάσταση της σύνταξής του.

 

 

 

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Λασίθι

Κρήτη - Πυροσβεστική: Αυτοί είναι οι νέοι Διοικητές σε Ρέθυμνο και Λασίθι

Λάμπρος Κίτσιος - Νίκος Μητσιογιάννης

Νέα πρόσωπα έρχονται να αναλάβουν επικεφαλής σε πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης μετά και την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων που έγιναν στο Σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις κρίσεις, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης παραμένει στη θέση του όπως και ο Διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου, Πύραρχος Γεώργιος Τσικαλάς αλλά και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Πύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Έτσι, αλλαγές έχουμε μόνο στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Η αποστρατεία του μέχρι πρότινος Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου Παναγιώτη Καράμπελα αλλά και εκείνη του Διοικητή ΠΥ Λασιθίου Μιχάλη Βασιλάκη, έκανε την ηγεσία του Σώματος να τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις θέσεις των επικεφαλής.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο νεά πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές δεν είναι από την Κρήτη αλλά έρχονται από υπηρεσίες της Μαγνησίας και της Λάρισας.

Πρόκειται για τον Πύραρχο Λάμπρο Κίτσιο ο οποίος από τη θέση του Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας, έρχεται να αναλάβει Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Ρεθύμνου

Ο Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος
Ο Πύραρχος Λάμπρος Κίτσιος

Στο Νομό Λασιθίου, Διοικητής τοποθετείται ο Πύραρχος Νικόλαος Μητσιογιάννης ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Ο Πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης (φωτογραφία από onlarissa)
Ο Πύραρχος Νίκος Μητσιογιάννης (φωτογραφία από onlarissa)

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: "Λαμπάδιασε" το αυτοκίνητο τη νύχτα

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Αποστρατεύτηκε ο Κρητικός Υποστράτηγος

Επίδομα θέρμανσης - οριστικό: Πότε θα πληρωθεί (βίντεο)