Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Παρασύρης: Κοινή ερώτηση για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές Αλικαρνασσού

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ
 clock 21:49 | 24/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Με κοινή ερώτηση, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ο Γιώργος Μουλκιώτης, Κοινοβουλευτικός Υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Βοιωτίας, ζητούν από τον κ. Χρυσοχοΐδη την ενίσχυση με προσωπικό του Καταστήματος Κράτησης Αλικαρνασσού, την ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου στο συγκεκριμένο Κατάστημα και την υποστήριξη των εργαζομένων με τη χορήγηση σύγχρονων μέσων ατομικής προστασίας. Στην ερώτηση αναδεικνύουν και την ανάγκη για την αποσυμφόρηση του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Οι Βουλευτές, ύστερα από την επίθεση και τον τραυματισμό υπαλλήλου στη φυλακή της Αλικαρνασσού, τονίζουν πως το σοβαρό αυτό περιστατικό οδήγησε τους υπαλλήλους στο Κατάστημα Κράτησης της Αλικαρνασσού, σε απόφαση για στάση εργασίας, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προβάλλουν την ανάγκη για άμεσες ενέργειες, στην κατεύθυνση της ασφαλούς εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, αλλά και για την εν γένει βελτίωση των συνθηκών κράτησης, με την αποσυμφόρηση της φυλακής.

Στην ερώτηση ο Υπουργός ενημερώνεται και για τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων, στις οποίες μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται «Ο σοβαρός υπερπληθυσμός στις φυλακές και οι ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, που συνδυάζονται με την έλλειψη προσωπικού, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που μεγαλώνουν τα άλυτα προβλήματα στη φυλακή της Νέας Αλλικαρνασσού που καλείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατάπιε αγκίστρια τρώγοντας χταπόδι - Επιτυχής η αφαίρεση από τον οισοφάγο 38χρονου

Είναι επίσημο: Ο μαγνητικός Βόρειος Πόλος άλλαξε θέση -Τι θα συμβεί στον πλανήτη

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis