Κρήτη

Πανεπιστημίου Κρήτης: Νέος κύκλος για το πρόγραμμα «ΜΙΤΟΣ»

mitos

Ο νέος κύκλος του δωρεάν προγράμματος MITOS του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινά τον Ιούνιο και απευθύνεται σε νέους ερευνητές που τους ενδιαφέρει η εμπορική και επιχειρηματική αξιοποίηση της έρευνάς!

Το πρόγραμμα MITOS είναι μία καινοτόμος πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κρήτης που ξεκίνησε πιλοτικά το 2020 και φέτος πραγματοποιείται ο νέος, εμπλουτισμένος κύκλος. Στόχο έχει να προσφέρει στους νέους ερευνητές κρίσιμες γνώσεις, πρακτική εξάσκηση και συμβουλευτική, ώστε να αποκτήσουν οι νέοι ερευνητές βασικά εφόδια για να υποστηρίξουν ενέργειες εμπορικής και επιχειρηματικής αξιοποίησης έρευνας.

Η εμπορική αξιοποίηση της έρευνας (research commercialization) αφορά την κατοχύρωση διανοητικής ιδιοκτησίας, τη δημιουργία συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη μεταφορά τεχνολογίας/γνώσης, καθώς και τη δημιουργία εταιρειών-τεχνοβλαστών (spin offs).

Ο νέος κύκλος του προγράμματος MITOS υλοποιείται από το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και τον οργανισμό Bizrupt και περιλαμβάνει ενέργειες που ξεκινούν αρχές Ιουνίου και ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο:

Εκπαιδευτικά workshop

Ενημερωτικές ομιλίες/συζητήσεις από επαγγελματίες στον χώρο της εμπορικής αξιοποίησης έρευνας, της επιχειρηματικότητας & της καινοτομίας

Βιωματική εκπαίδευση μέσω πρακτικής άσκησης σε πραγματικές περιπτώσεις αξιοποίησης έρευνας (case studies)

Συνεδρίες mentoring

Δικτύωση με επαγγελματίες στο πεδίο εμπορικής αξιοποίησης έρευνας

Αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν:

Μεταδιδακτορικοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υποψήφιοι διδάκτορες (εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως και τις 23 Μαΐου στη φόρμα που θα βρουν εδώ: http://bit.ly/Mitos-21

Για τη μεγιστοποίηση του οφέλους από το προγράμματο MITOS, οι ενημερωτικές ομιλίες/συζητήσεις θα είναι ανοιχτές προς όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης! Οι ημερομηνίες και οι θεματικές των ομιλιών θα ανακοινώνονται στην Facebook σελίδα του προγράμματος MITOS και του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα μείωση στις νοσηλείες

Κρήτη

Μινωικές Γραμμές: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Κρήτης από τις 21 Ιουνίου

knossos palace κνωσος παλας μινωικες

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους για το πρόγραμμα δρομολογίων στις γραμμές της Κρήτης, που θα ισχύει από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα:

τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών
τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-330198, Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210-3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket), εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις

Ηράκλειο: ΙΧ με τρεις νεαρούς ανετράπη μέσα σε χωράφι

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι