Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Υποδέχθηκαν φοιτητές από το εξωτερικό

πανεπιστήμιο Κρήτης

Στο πλαίσιο του προγράµµατος Erasmus+, το Πανεπιστήµιο Κρήτης υποδέχεται στην αρχή κάθε εξαµήνου, φοιτητές από άλλα Πανεπιστήµια της Ευρώπης, προκειµένου να διανύσουν µία περίοδο σπουδών ή πρακτικής άσκησης.
Στις 21 Σεπτεµβρίου 2016 το Τµήµα ∆ιεθνών Σχέσεων του Πανεπιστηµίου Κρήτης στο Ρέθυµνο διοργάνωσε εκδήλωση υποδοχής και ενηµέρωσης των παραπάνω εισερχόµενων φοιτητών που θα σπουδάσουν στα Ακαδηµαϊκά Τµήµατα του Ρεθύµνου. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτού του τύπου είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης, του διαπολιτισµικού διαλόγου ως γέφυρα επικοινωνίας καθώς και η ενθάρρυνση των διακρατικών συνεργασιών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε παρουσίαση του Πανεπιστηµίου Κρήτης και των υπηρεσιών του καθώς και της πόλης του Ρεθύµνου µε αναφορά στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού από τον Υπεύθυνο για τους εισερχόµενους φοιτητές µε το πρόγραµµα Erasmus, κ. Λευτέρη Μαραγκουδάκη.

πανεπιστήμιο Κρήτης

πανεπιστήμιο Κρήτης, by gpapadakis

Με το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασµα στους φοιτητές, ενώ τους διανεµήθηκαν φάκελοι µε πληροφοριακό υλικό και αναµνηστικά µπλουζάκια από το Ίδρυµα. Ο συνολικός αριθµός των εισερχόµενων φοιτητών για το χειµερινό εξάµηνο του ακαδηµαϊκού έτους 2016-2017 ανέρχεται σε 49 φοιτητές στο Ρέθυµνο – αυξηµένος κατά 48,5% σε σχέση µε το αντίστοιχο εξάµηνο του περυσινού ακαδηµαϊκού έτους - και σε 31 φοιτητές στο Ηράκλειο.
Το Πανεπιστήµιο Κρήτης προσφέρει δωρεάν µαθήµατα ελληνικής γλώσσας στους φοιτητές Erasmus, τα οποία παρακολουθεί η µεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών µε µεγάλο ενδιαφέρον! Το Πανεπιστήµιο Κρήτης και το Τµήµα ∆ιεθνών Σχέσεων ευχαριστεί θερµά την εταιρεία «Γευσήνους» για την ευγενική χορηγία της, καθώς επίσης και τους εθελοντές φοιτητές του Ιδρύµατος που παρευρέθησαν και συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων του Σοκαρά

Σοκαράς - Μνημείο εκτελεσθέντων

Κατόπιν απόφασης της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, του Τοπικού Συμβουλίου, της Ενορίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, που ελήφθη με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στον νομό Ηρακλείου, καθώς και την ανάγκη περιορισμού της εξάπλωσης του Sars-CoV2, το ετήσιο μνημόσυνο των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 σε στενό οικογενειακό κύκλο, παρουσία μόνο συγγενών των θυμάτων.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Γόρτυνας, με απόλυτο σεβασμό σε αυτή την απόφαση, ενημερώνει ότι δεν θα σταλούν προσκλήσεις και δεν θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο τελετουργικό (ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων από επισήμους) και ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και κατοίκους του Σοκαρά για την υπεύθυνη στάση τους και την συμβολή τους στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - Σχολικές καθαρίστριες: Ζητούν σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους