Κρήτη

Πανδημία- γυναικεία επιχειρηματικότητα: Έρευνα στην Κρήτη για τον αντίκτυπο

γυναικεία επιχειρηματικότητα

Μετρώντας ήδη εννέα μήνες από την αρχή της πανδημίας που έχει πλήξει τις επιχειρήσεις , ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης δημιούργησε σε συνεργασία με το ΙΤΕ (Ιδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας) ένα ερωτηματολόγιο στην προσπάθειά του να ερευνήσει το πως επηρέασε η πανδημία τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

Σκοπός του γκάλοπ αυτού, σύμφωνα με την πρόεδρου του Συλλόγου,  Μαρία Πιτσικάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, είναι να καταγράψει τον αντίκτυπο του λοκνταουν στους τζίρους των επιχειρήσεων τους, στις αλλαγές που προέβησαν προκειμένου να τις «διασώσουν, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Επίσης, η έρευνα θα καταδείξει το αποτύπωμα της πανδημίας στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τις μικρές και μικρομεσαίες, οικογενειακές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η κ Πιτσικάκη κάλεσε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες να μπουν στον παρακάτω σύνδεσμο και να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEdtMQPJSsoiXPCO7_HSeKxxV5Lj-9... . Για κάθε διευκρίνηση και περαιτέρω πληροφορίες στο 6974157232

Γυναικεία υφαντουργία

Επίσης, η κ. Πιτσικάκη από τον αέρα του Ράδιο Κρήτη ενημέρωσε για το ντοκιμαντέρ για την υφαντουργία που επίσης παράγεται σε συνεργασία με το ΙΤΕ- έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο- , αποδεικνύοντας στην πράξη τις δημιουργικές συνέργειες ανάμεσα στην πραγματική οικονομία και τα κορυφαία ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Επιπρόσθετα, σε εξέλιξη βρίσκονται και τα επιμορφωτικά σεμινάρια υφαντουργίας.

 

 

 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης