Τα Κούλουμα για κάποιους ανθρώπους, ήταν φέτος διαφορετικά στο Οροπέδιο Λασιθίου.
Παρά το δυνατό κρύο, την βροχή και την μουντάδα του ουρανού μια παρέα ατόμων με αγάπη για την φύση και το διαφορετικό συμμετείχαν στην πιο πρωτοποριακή και ανατρεπετική δράση, για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώθηκε από την Αλίκη Διαλυνά (Ιδιοκτήτρια του Vasilikata_Guesthouses) και τον γνωστό σεφ, Νικόλα Χωματά.
Ένα διαδραστικό ανατρεπτικό σεμινάριο μαγειρικής, δημιούργησε κλίμα ευφορίας στο γευστικό ταξίδι του κ. Χωματά και ανάγκασε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις φάσεις τις δράσεις!
Από τις πρώτες ύλες που έπρεπε να μαζέψουν από το χωράφι, μέχρι τις παρασκευές των σαρακοστιανών συνταγών που είχαν την υπογραφή του Αγίου όρους.
Όλοι μαζί με απορίες αλλά και σύνεση έγιναν μάγειροι και βοήθησαν τον γνωστό σεφ στο έργο του. Πιάτα που είχαν τις μυρωδιές της λασιθιώτικης φύσης και την αγάπη για την Σαρακοστή, διαδέχονταν το ένα το άλλο. Και όλα μαζί έστρωσαν το πιο όμορφο και ευφάνταστο σαρακοστιανό τραπέζι γεύσεων στο μοναστήρι της Παναγίας της Κρουσταλένιας.
Πέρα από την γεύση, τα χρώματα στόλισαν το αγιορείτικο μενού και όλοι μαζί ευχήθηκαν με χαρά: Καλή Σαρακοστή!!!

Το μενού των μοναστηριακών συνταγών, περιελάμβανε:
Χρυσά κόλυβα

Ντάκο με ντομάτα, και μυρωδικά
Άγρια χόρτα και φρέσκες σαλάτες,
Ξυνόχοντρο με μανιτάρια, και κρεμμύδια

Γαρίδες, με χειροποίητα μακαρόνια, κυδώνι και ζωμό κρεμμυδιού

Σιμιγδαλένιο παραδοσιακό χαλβά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρήτη: Ξυλοκόπησε τον παππού του και τον έστειλε στην Εντατική!
Κρήτη: Βρισκόμαστε στην κορύφωση των ιώσεων – Μέχρι πότε θα μας ρίχνουν στο κρεβάτι