Κρήτη

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης εναντίον Άδωνι Γεωργιάδης για τις Κυριακές

ηράκλειο αγορά

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, με αφορμή συνεχείς Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γεγονός που πλήττει τις μικρές επιχειρήσεις και ευνοεί τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές.

Η επιστολή:

"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το λιανικό εμπόριο Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά από μία πρωτόγνωρη και έντονη κρίση, που έχει αποδιαρθρώσει την οικονομία και τις αγορές του λιανικού εμπορίου, με τον περισσότερο χρόνο να είναι κλειστό και με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, να καταδεικνύεται το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος, μέχρι σήμερα.

Με το άνοιγμα του λοιπόν, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να αναδιοργανωθούμε και να κρατηθούμε.

Δυστυχώς, με τις συνεχείς ΚΥΑ για τα ανοίγματα των Κυριακών, κάτω από τις πιέσεις, των μεγάλων πολυεθνικών super markets, Jumbo, εκπτωτικών χωριών Mallς και ΣΕΛΠΕ, προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που τις οδηγούν στην έξοδο από την αγορά και δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι το λιανικό εμπόριο, είναι το κύτταρο των τοπικών οικονομιών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα στα νοικοκυριά.

Εδώ στην Κρήτη, με οικονομικά κριτήρια και την φιλοσοφία των εκπτώσεων της αγοράς και χρησιμοποιώντας τον νόμο 4446/2016, καταφέραμε όλη η Κρήτη, με αποφάσεις της Περιφέρειας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι 1-15 Μαρτίου και ανοιχτά την πρώτη Κυριακή και 1-15 Σεπτεμβρίου και με την υποσημείωση, που είναι και η θέση όλης της Ελλάδας, ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν τις αγορές και αποδιοργανώνουν την οικονομική οργάνωση της αγοράς.

Στείλατε στις 7/5/2021 το μεσημέρι ΚΥΑ, ότι τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά στις 9/5/2021 και αντίστοιχα, στείλατε ΚΥΑ, το μεσημέρι στις 14/5/2021, ότι μπορούν να είναι ανοιχτά στις 16/05/2021 και 23/05/2021, οι οποίες και υπερισχύουν των περιφερειακών αποφάσεων.

Κύριε Υπουργέ, ενδίδετε στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα κάθε μορφής, ενάντια στις συντεταγμένες αγορές του λιανικού εμπορίου.

Αφήστε να οργανωθούν, πάλι οι αγορές, μέσα από τις αρμονικές σχέσεις εργασίας, λιανεμπορίου και κοινωνίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Κεφαλογιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε ξεκινά η κατασκευή του ΒΟΑΚ - Μισός δρόμος μέχρι Σητεία

Αχιλλέας Γκίκας στο Ράδιο Κρήτη: Τι είπε για γάμους, self test και περιστατικά θρομβώσεων

"Γίνε αγρότης και θα πάρεις 40 χιλιάδες ευρώ!" - Το κάλεσμα του Υπουργείου

Κρήτη

Ηράκλειο

Η πιο δύσκολη μάχη για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία

παιδί εντατική

Κρίσιμες ώρες για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, πέφτοντας από μεγάλο ύψος, ενώ εκτελούσε εργασίες, σε σκάφος, στο Καρνάγιο στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο 52χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου και όπως είπε στο ekriti ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της βλάβης, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα και στο κεφάλι.

Το σοβαρό ατύχημα "πάγωσε" όλους όσοι βρίσκονταν στο Καρνάγιο την ώρα του ατυχήματος, και τώρα όλοι εύχονται στον 52χρονος να βγει νικητής από την μεγάλη περιπέτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έβαλαν στο "μάτι" αυτοκίνητο και μηχανάκι αλλά τα χάρηκαν λίγο

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο