Κρήτη

Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης: Ανάβαση στην κορυφή του όρους Καθαρού

Όμιλος υπεραποστάσεων Κρήτης

Ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, καλεί σε πεζοπορία-ανάβαση στην κορυφή του όρους Καθαρού (Τζίβη, 1664μ.), την Κυριακή 12 Ιουλίου.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι : Μέσα Λασίθι, Νικηφορήδων, Ξωκκλήσια Αγ. Αποστόλων& Αγ. Ιωάννη και τέλος κορυφή Τζίβη.

Σημείο συνάντησης για αναχώρηση έχει οριστεί το Μέσα Λασίθι στις 07.30 π.μ. και η  διάρκεια της πεζοπορίας υπολογίζεται περί τις 4 ώρες.

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις για προσκύνημα στα Μοναστήρια του Οροπεδίου Λασιθίου, Ι.Μ. Κρουσταλλένιας & Ι.Μ. Βιδιανής, γεύμα στο χωριό Πλάτη στην ταβέρνα “NAMASTE” και κατά την επιστροφή προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας Κεράς.

 

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί

Κρήτη

Μπακαδήμα: Ανάγκη στήριξης των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών Ιεράπετρας

μπακαδήμα

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα, αναφορικά με τη στήριξη των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών της Ιεράπετρας: 

"Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε ανεπανόρθωτα τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών
κηπευτικών στην Ιεράπετρα με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν τα
αδιάθετα προϊόντα να αυξάνονται και τα προβλήματά τους να διογκώνονται.

Από την αρχή του πρώτου κύματος του COVID-19 στη χώρα μας φάνηκε πως κι ο κλάδος αυτών των παραγωγών θα χτυπηθεί ανελέητα γι’ αυτό και εξαρχής ζήτησαν τη στήριξη της πολιτείας που φαίνεται να μην τους έχει εως τώρα δοθεί.

Στην παρούσα φάση κι ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η εμπορική δραστηριότητα των κηπευτικών παραμένει περιορισμένη και παγωμένη η ανάγκη στήριξης των παραγωγών καθίσταται
επιβεβλημένη για την επιβίωσή τους, καθώς αρκετοί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της περσινής καλλιέργειας πόσο μάλλον να ξεκινήσουν νέα.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη σοβαρότητα της κατάστασης,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Ποιες πρωτοβουλίες έμπρακτης στήριξης των παραγωγών των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κηπευτικών της Ιεράπετρας αλλά και της υπόλοιπης χώρας προτίθεται να λάβει;
2. Ποια βήματα προετοιμασίας και θωράκισης του κλάδου εξετάζονται στην περίπτωση δεύτερου κύματος πανδημίας στη χώρα μας;"