Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον ότι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές - εξπρές, με κύριο στόχο να μην προλάβουν οι πολίτες να ενημερωθούν για τις ολέθριες συνέπειες του μνημονίου που υπεγράφη, το οποίο, όπως εκτίμησε, δεν θα εφαρμοστεί.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υπογράμμισε ότι αυτό δεν θα ήταν καταστροφή για τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματική δυναμική της ΛΑ.Ε. η οποία, όπως είπε θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Δήλωσε ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του είναι περήφανοι που δεν κράτησαν τους υπουργικούς θώκους και τα βουλευτικά έδρανα «για να πουν 'όχι' στο μνημόνιο και να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μίλησε για «στημένο παιχνίδι, έξω από την κοινωνία» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τα ρεύματα της κοινωνίας, ειδικά των νέων και των φτωχών στρωμάτων» και για αυτό στις δημοσκοπήσεις αυτές δεν καταγράφουν τη δυναμική της ΛΑΕ κάνοντας λόγο για συστημικές σκοπιμότητες.
Τα χειρότερα μέτρα με το τρίτο μνημόνιο στρέφονται κατά της περιφέρειας της χώρας και ιδιαίτερα κατά του αγροτικού πληθυσμού, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης. «Εξοντώνουν τον αγροτικό πληθυσμό», ανάφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αντίθετοι στη φορολεηλασία».

Ο κ. Λαφαζάνης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. Το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε τη Βιάννο όπου απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος από τους ναζί κατακτητές και επισκέφθηκε την Έκθεση Φωτογραφίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης και Διεκδίκησης για τη συμπλήρωση 72 χρόνων από το Ολοκαύτωμα
Αργότερα βρέθηκε στην Ιεράπετρα, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και
μίλησε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας.
Το πρόγραμμα στα Χανιά
Άφιξη το πρωί της Κυριακής (10:00) στα Χανιά και επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, όπου θα συναντηθεί
με εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτό, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού
προσωπικού. Στη συνέχεια, περιοδεία στην πόλη.
Επίσκεψη το μεσημέρι (13:00) στην μαρτυρική Κάνδανο για απόδοση φόρου τιμής στα
θύματα της ναζιστικής θηριωδίας
Συνάντηση το απόγευμα (16:30) στο Αεροδρόμιο Χανίων με τους εργαζόμενους στο
αεροδρόμιο και, στη συνέχεια, αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα στις 18:05.