Κρήτη

Οι ΝΟΔΕ Κρήτης για το μεταφορικό ισοδύναμο

Μεταφορικό ισοδύναμο

Κοινή ανακοίνωση των ΝΟΔΕ Κρήτης για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκε ο λαός της Κρήτης και ιδιαίτερα οι παραγωγικές τάξεις του νησιού, την υλοποίηση της υπόσχεσης η οποία αίρει μια μεγάλη αδικία που είχε γίνει εις βάρος των Κρητών και της Κρητικής Οικονομίας.

Αναφερόμαστε στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, που η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε μίζερα σε όλα σχεδόν τα νησιά, πλην της Κρήτης.

Σήμερα, επιτέλους, η αδικία αυτή αίρεται από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με τις άοκνες προσπάθειες του συντοπίτη μας Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, που από την πρώτη στιγμή εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, να πάψει δηλαδή το νησί μας να αποτελεί εξαίρεση από το ευεργετικό μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Έσπευσαν πάλι βέβαια οι τοπικοί εκπροσωπούντες τον ΣΥΡΙΖΑ να  θολώσουν τα νερά, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν “δεν είχαν προλάβει” να επεκτείνουν την εφαρμογή του μέτρου στην Κρήτη. Απλώς, για άλλη μια φορά, με αυτή την τακτική, υποτιμούν τη νοημοσύνη του Κρητικού λαού, που διαπίστωσε πως και σε αυτό το θέμα, η προηγούμενη κυβέρνηση στεκόταν απέναντι στα πραγματικά συμφέροντα του νησιού μας. 

Είμαστε βέβαιοι ότι και στην συνέχεια, μέσα σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας που μπορεί και εξασφαλίζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Κρήτη θα ανακτήσει κάθε χαμένη αναπτυξιακή ευκαιρία. 

Κρήτη

Κακοκαιρία «Κίρκη»: Πότε θα χτυπήσει την Κρήτη

Βροχές

Και η Κρήτη θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία που θα κάνει την εμφάνισή της ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Τα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά:

Από αργά το βράδυ της Τρίτης το Ιόνιο, κυρίως τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου και πιθανώς τα νότια τμήματα της Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης η Πελοπόννησος, η Κρήτη, βαθμιαία η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες η Θεσσαλία, οι Σποράδες, τα νότια τμήματα της Ηπείρου και οι Κυκλάδες. Από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται, από το απόγευμα της Τετάρτης στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη και από το απόγευμα της Πέμπτης και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς), 16 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.