Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Οι Κρητικοί εθελοντές ετοιμάζονται να βρεθούν κοντά στους πρόσφυγες

παιδια, προσφυγες
 clock 09:10 | 17/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να στηρίξουν έμπρακτα τους πρόσφυγες που φτάνουν εκεί, πρόκειται να βρεθούν το επόμενο διάστημα εθελοντές από το Ηράκλειο οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα για κάθε είδους βοήθεια προς τους πολίτες της Κρήτης. Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, με μια συγκινητική επιστολή ζητά από όλους τους Κρητικούς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Ήδη στο κάλεσμα έχουν  ανταποκριθεί περισσότεροι από 50 εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων, που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μεταβούν στους τόπους άφιξης των προσφύγων. Ωστόσο, οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι οικονομικές δυνατότητες περιορισμένες και για αυτό το λόγο ζητείται η συνεισφορά όλων των πολιτών.
 
Ήδη μέσα στο καλοκαίρι οργανώθηκαν τεράστιες αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης στη Λέρο, στην Κω στη Λέσβο αλλά και στην Ειδομένη, με τους Κρητικούς να δείχνουν το περίσσευμα της ανθρωπιάς τους. Αυτή τη φορά οι εθελοντές αποφασίζουν να πάνε οι ίδιοι στα νησιά και να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν. Στην ανακοίνωση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο χειμώνας έρχεται και οι αλληλέγγυες ομάδες στα νησιά αποδυναμώνονται. Εκεί τα χέρια λιγοστεύουν και οι άνθρωποι εξουθενώνονται. Κι εμείς εδώ έχουμε μάχιμο και ένθερμο ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο που μπορούμε να οργανώσουμε και δυο ή και τρεις αποστολές... Απευθυνόμαστε προς όλους, όχι μόνο γιατί έχουμε σοβαρούς οικονομικούς περιορισμούς αλλά και γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι αλληλέγγυοι είμαστε όλοι, κάθε ηλικίας, φύλου και φυλής, πολλοί/ές από μας εγγόνια άλλων προσφύγων, άλλων εποχών, του ίδιου όμως αιώνιου παιχνιδιού».
 
Η απόφαση για τη διοργάνωση της πρώτης αποστολής πάρθηκε στις 4 Νοεμβρίου, στην ετήσια γενική συνέλευση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου και μέσα σε λίγες ημέρες δήλωσαν συμμετοχή  περισσότεροι από 50 αλληλέγγυοι, στους οποίους περιλαμβάνονται γιατροί νοσοκομειακοί, ιδιώτες και πανεπιστημιακοί, παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, επειγοντολόγοι, παθολόγοι, φοιτητές ιατρικής, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές και διασώστες.
 
«Η απόφαση αυτή ήταν για μας επιτακτική ανάγκη και αφορά τον λόγο της ύπαρξής μας. Η στάση μας αυτά τα χρόνια δεν ήταν ούτε απλά να παρακολουθούμε ούτε απλά να θρηνούμε με ότι συμβαίνει γύρω μας και προβάλλεται στις οθόνες μας. Μέσα στην καρδιά της κρίσης δίνουμε καθημερινό αγώνα για την αλληλοβοήθεια, την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή και την χειραφέτηση» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δικτύου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
http://koinoniaher.gr/
https://www.facebook.com/koinoniaher/?fref=ts
e-mail: [email protected]
 
Για προσφορές επίσης διατίθεται ο παρακάτω τραπεζικός λογαριασμός :
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
DE 1121862-5 IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625
«Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» (με ένδειξη «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»)
 
Μάριος Διονέλλης
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis