Κρήτη

Ο Συντυχάκης για τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην Κρήτη

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες:

«Αποκαλύφθηκε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές στην Κρήτη, όπως και σε άλλες δοκιμασμένες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Ελλάδας. Οι ζημιές σε σχολεία, σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, οι μεγάλες ζημιές σε υποδομές στο οδικό δίκτυο διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες κυβέρνησης- περιφερειακής και τοπικής διοίκησης για την υποτιθέμενη επάρκεια των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και δικτύων ομβρίων στις πόλεις.

Η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, των μικρομεσαίων αγροτών να στοχεύσει τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που θεωρούν «κόστος» τα έργα αυτά, που δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα μετά την περάτωσή τους.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των πληγέντων για την πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και των αυτοαπασχολούμενων, την πλήρη αποζημίωση των αγροτών για την καταστροφή της παραγωγής τους. Για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όλα αυτά που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να προστατευτεί και να θωρακιστεί η Κρήτη απέναντι σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο».

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Η "σοκολάτα" που είχε δεν ήταν ...αθώα

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (4/12) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,4 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ρεθύμνης