Κρήτη

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τα στοιχεία του Εργάνη

Invalid Scald ID.

Δήλωση του Σωκράτη Βαρδάκη με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού Εργασίας και για τα δεδομένα του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»:
«Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του μετά την ανακοίνωση των Ροών Μισθωτής Απασχόλησης για τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως αποτυπώνονται στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», χαρακτηρίζοντας ως «θετικό» το ισοζύγιο των ροών της μισθωτής εργασίας.
Είναι να μη χαίρεται ο κ. Βρούτσης που τον Σεπτέμβριο του 2020 έγιναν: 48.700 λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019; Είναι να μη χαίρεται ο κ. Βρούτσης που 6.803 συμβάσεις μετατράπηκαν κατά τον ίδιο μήνα από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής; Και βέβαια, πώς να μη χαρεί ο κ. Βρούτσης, όταν έγιναν 596.254 λιγότερες προσλήψεις το Α’ 9/μηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019, με μία από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων ετών; Πρόκειται για το χειρότερο εννεάμηνο που καταγράφεται από το 2012 στην απασχόληση και για το χειρότερο εννεάμηνο από αυτό του 2013, χρονιά που η ανεργία έφτασε στο ρεκόρ 27,9%!
Το ισοζύγιο 9μήνου των ροών της μισθωτής εργασίας είναι το χειρότερο της τελευταίας 5ετίας, αφού το ‘16 ήταν θετικό κατά 245.000 θέσεις εργασίας, το ‘17 κατά 265.000 θέσεις εργασίας, το ‘18 κατά 290.000 θέσεις όπως και το 2019, ενώ το 2020 που ανήκει κυριολεκτικά στον Βρούτση έγινε βουτιά στις 150.000 θέσεις εργασίας
Κύριοι της κυβέρνησης, σοβαρευτείτε επιτέλους! Γιατί και πίσω από τα νούμερα και τις στατιστικές αναλύσεις, βρίσκονται άνθρωποι εξαθλιωμένοι, νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο, εργαζόμενοι σε απόγνωση. Ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του καλό θα ήταν να αφήσουν τους ανεδαφικούς πανηγυρισμούς και να σκύψουν το κεφάλι για δώσουν άμεσες λύσεις για τον περιορισμό της ανεργίας. Να σκύψουν το κεφάλι από σεβασμό στους εργαζόμενους που καθημερινά μετατρέπονται σε ανέργους. Να σκύψουν το κεφάλι, έστω από ντροπή, αν την βρουν κάπου.»

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τους συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκαν από το πλοίο

λιμενικός

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Χανίων.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Σούδας, κατά την αποβίβαση επιβατών από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν στις αποσκευές των εν λόγω αλλοδαπών πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν καταχωρημένα στο σύστημα “SIS II” ως κλεμμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος σεισμός στο Ηράκλειο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Αξιοποίηση Νεωρίων και Ενετικών Τειχών: "Έδωσαν τα χέρια" δήμαρχος και Υπουργός - φωτό