Κρήτη

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

κουρακης.jpg

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«      Ένα στοιχείο που διακρίνει τις προοδευτικές κοινωνίες είναι και η ισότητα των φύλλων.

Η γυναίκα ήταν στα πλαίσια της ανδροκρατίας, καταπιεσμένη και περιορισμένη σε υπηρετικούς ρόλους.

Στη χώρα μας έχουν γίνει σημαντικές θεσμικές αλλαγές, και στο χώρο της εργασίας και αλλού, που αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η προσφορά των γυναικών.

Η γυναίκα έχει πολλούς ρόλους και έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα.

Ο άνδρας και η γυναίκα με τη διαφορετικότητα τους, μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της και ανοίγει ευρύτερες προοπτικές για το αύριο του ανθρώπου.

Όσο και αν η ημέρα της γυναίκας έχει τυπικό χαρακτήρα, αποτελεί μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να προταθούν λύσεις και στο θεσμικό και στο κοινωνικό επίπεδο και στη χώρα μας, αλλά και σε κοινωνίες όπου ακόμα η γυναίκα καταπιέζεται και υποβαθμίζεται.

Ένας τέτοιος αγώνας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εκεί όπου οπισθοδρομικές ιδεολογίες και αναχρονιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις εμποδίζουν την απελευθέρωση της γυναίκας και τη χρησιμοποιούν με ποικίλους τρόπους.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα τη γυναικεία παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις της δημόσιας ζωής, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες των γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.     »

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα "έδιωξε" τους περιπατητές του Καράβολα

καραβολας

Η απογευματινή βόλτα στην περιοχή του Καράβολα έκρυβε δυσάρεστη έκπληξη για εκατοντάδες Ηρακλειώτες που παρέμειναν στο Ηράκλειο το τριήμερο και θέλησαν να περπατήσουν δίπλα στη θάλασσα με τα παιδιά τους.

Όπως κατήγγειλαν στο Ράδιο Κρήτη πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια του περίπατου διαπίστωσαν ότι αναδυόταν μια πολύ δυσάρεστη οσμή από την θάλασσα που θύμιζε βοθρολύμματα με αποτέσμα να απομακρυνθούν.

Η δυσάρεστη οσμή θορύβησε τους περιπατητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Ράδιο Κρήτη λέγοντας ότι είναι πολύ έντονη ιδιάίτερα κάτω από το Τάλως και εξέφρασαν τη ανησυχία τους καθώς λίγο μακρύτερα προς το Παγκρήτιο πολλοί κολυμπούν. Η δυσοσμία είναι άγνωστο μέχρι στιγμής από που προέρχεται και εάν έσπασε κάποιος αγωγός ή κάποιος να έριξε λύμματα στη θάλασσα.

Το Ράδιο Κρήτη επικοινώνησε με την ΔΕΥΑΗ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αγωγό.Ο πρόεδρος  της ΔΕΥΑΗ κ.Βουρεξάκης με τον οποίο μιλήσαμε αργότερα το βράδυ μας ενημέρωσε ότι στην περιοχή έσπευσαν δύο συνεργεία της επιχείρησης τα οποία  δεν διαπίστωσαν διαρροή στα αντλιοστάσια που βρίσκονται στον Καράβολα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Το Κτηματολόγιο φέρνει "πονοκέφαλο" στους ιδιοκτήτες - Τι σχεδιάζεται για τα πρόστιμα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 5χρονος με επιπλοκές Covid - Εξετάζεται η περίπτωση νόσου Kawasaki