Κρήτη

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Παναγιώτης Σημανδηράκης

Μήνυμα για τα  αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων στέλνει ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία για τους μαθητές και τις μαθήτριες έφτασε στο τέλος της. Κάποιοι από εσάς χαίρεστε την επιτυχία σας καθώς είδατε να ανταμείβονται οι προσπάθειες σας, η αποφασιστικότητα και η επιμονή σας.  Συγχαρητήρια στον καθένα και καθεμία από σας ξεχωριστά. Σίγουρα οι εξετάσεις στις οποίες επιτύχατε δεν είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής σας αλλά αποδείξατε ότι έχετε τα εφόδια, τις δεξιότητες και το ταλέντο να αντιμετωπίσετε μεγάλες προκλήσεις και να κατακτάτε στόχους που δίνουν νόημα στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Χαρείτε την επιτυχία σας, επιβραβεύστε τον εαυτό σας και συνεχίστε την σκληρή δουλειά για την χάραξη της προσωπικής, μοναδικής πορείας σας.
Για όσους από εσάς δεν κατορθώσατε να εκπληρώσετε τον στόχο σας, να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντική η δεξιότητα να διαχειριζόμαστε απογοητεύσεις, αποτυχίες και εμπόδια αλλά κυρίως να μαθαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα μέσα απ’ αυτά. Μείνετε συγκεντρωμένοι στις πραγματικές σας ανάγκες και φιλοδοξίες, επικεντρωθείτε στις δυνάμεις σας και στις εναλλακτικές λύσεις που σας προσφέρονται. Η ζωή σας ως ενήλικοι μόλις ξεκίνησε.
Καλή συνέχεια σε όλους σας. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ
Οικονομολόγος M.Sc.
Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης &
Απασχόλησης Περιφέρειας Κρήτης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Σημαντικές ζημιές στο Αρκαλοχώρι

Είκοσι δύο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και 13 ημέρες μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας arogi.gov.gr τα προβλήματα και η αγανάκτηση των κατοίκων που επλήγησαν τα ρίχτερ, παραμένουν.

Κι αυτό  διότι δεν γίνονται δεκτά στοιχεία κατοίκων από όλα τα χωριά του Δήμων Αρχανών - Αστερουσίων  αν και στο σύνολό τους έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι. Πρόκειται για τους οικισμούς που δεν είχαν ενταχθεί την 1η φορά οπότε και εκδόθηκε το ΦΕΚ που συμπεριελάμβανε τις περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται κρατική αρωγή. 

Μέχρι και σήμερα, 22 ημέρες μετά, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση διότι το σύστημα δεν τους δέχεται και όπως επισημαίνει άνθρωπος που έχει γνώση πάνω στο θέμα, αυτό οφείλεται διότι ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα περιλαμβάνουν και τις υπόλοιπες περιοχές. 

Επίσης, εκτός ...πλαφόρμας παραμένουν και οι Δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου αλλά περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Φαιστού και Γόρτυνας που επίσης κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Σημειώνεται ότι όπως ενημέρωσε σήμερα, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία οριοθετείται ως σεισμόπληκτη περιοχή το σύνολο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ ορίζεται πως το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς του θέματος, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος.

Αυτό, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τους σεισμόπληκτους του Δήμου καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αιτήσεις και οι κάτοικοι των περιοχών που αρχικά δεν είχαν ενταχθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Δεν χτύπησα τον πελάτη", λέει ο κρεοπώλης

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

ESPA BANNER