Κρήτη

Ο Δήμος Ηρακλείου μας ... αλλάζει τα φώτα

φωτισμος δημος 3.jpg

Με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, οικονομικών πόρων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού, ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης των παλιών φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο Ηρακλείου, με νέα, τύπου LED, από την λ. Μίνωος.
 
Το έργο, προϋπολογισμού 333.207,00 €, περιλαμβάνει την αντικατάσταση 272 συμβατικών φωτιστικών, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%, τη μείωση του κόστους συντήρησης αλλά και της φωτορρύπανσης που προκαλούσαν τα παλαιά φωτιστικά σώματα, τη βελτίωση της ποιότητας του οδικού φωτισμού και την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας στις περιοχές παρέμβασης.

φωτισμος δημος 2.jpg

φωτισμος δημος 2.jpg, by lamprakis

Ταυτόχρονα, με το συγκεκριμένο έργο εναρμονίζεται το επίπεδο φωτισμού με το ισχύον πρότυπο οδικού φωτισμού (ΕΝ 13201), αυξάνεται η διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων, μειώνεται ο δείκτης θάμβωσης των οδηγών, ενώ αναδεικνύονται εμπορικά, δρόμοι υψηλής κινητικότητας.

φωτισμος δημος 1.jpg

φωτισμος δημος 1.jpg, by lamprakis

Για πρώτη φορά επίσης, γίνεται στροφή στον λεγόμενο «Έξυπνο – Προσαρμοστικό φωτισμό», δηλαδή στη χρήση ενός συστήματος διαχείρισης που δίνει επιπλέον δυνατότητες ρύθμισης, π.χ. ρύθμιση φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος που επικρατούν, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Η συγχρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!