Κρήτη

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συζήτησε με μαθητές για την τοπική αυτοδιοίκηση

6.11.2018_gel_goyvon.jpg

Μια διαφορετική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στην αγγλικανική εκκλησία (πρώην αμερικάνικη βάση) ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης με τους μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολίτης και Δημοκρατία» (Σύγχρονος Κόσμος) οι εξήντα μαθητές συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Γεώργιο Φουκαδάκη, την υπεύθυνη καθηγήτρια, Μαρία Βλαστού και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν συνάντηση ενημέρωσης με το δήμαρχο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συζήτηση παρευρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, Εμμ. Πλευράκης.
Τα παιδιά έθεσαν στο δήμαρχο ερωτήσεις σχετικά με συνολικά με τη λειτουργία του Δήμου, τις δομές του, τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις αρμοδιότητες των αιρετών, την εκπροσώπηση της νεολαίας, αλλά έδειξαν ενδιαφέρον και για την προσωπική του εμπειρία από την πορεία του στην αυτοδιοίκηση ως δημοτική αρχή του τόπου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τη  δομή, τα χαρακτηριστικά, τα όργανα διοίκησης και τη λειτουργία του δήμου, τους παρουσίασε τις δράσεις των δημοτικών υπηρεσιών και τους εξήγησε τον τρόπο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εκπόνηση ενός μεγάλου έργου, όπως είναι η ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.
Οι μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της περιοχής, αλλά και για το θεσμό του Δημάρχου, έθεσαν σειρά ερωτήσεων και προβληματισμών για τα θέματα συντήρησης και δημιουργίας σχολικών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων, λειτουργίας σχολικής βιβλιοθήκης κ.ά. 
Τέλος, ο κ. Μαστοράκης συνεχάρη τα παιδιά για το ενδιαφέρον τους για τα κοινά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους να καλλιεργήσουν αίσθημα ευθύνης στους νέους. Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και να συνεχίσουν να είναι υπεύθυνοι και διεκδικητικοί, για να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη του μέλλοντος,  τους ενεργούς πολίτες που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

κόμβος Αγίας πελαγίας

Τη δέσμευση του εργολάβου ότι ο πολύπαθος κόμβος Αγίας Πελαγίας θα παραδοθεί στην κυκλοφορία 16 Ιουνίου ή και λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Μποκέας αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που υπήρχαν σε ένα έργο που εκτελείται απ ευθείας από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών με κυριότερο τη μη πρόβλεψη στην αρχική μελέτη των λωρίδων επιτάχυνσης και επιβάδυνσης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκπονηθεί νέα μελέτη και ενώ ο κόμβος ήταν έτοιμος, να σημειωθεί νέα μεγάλη καθυστέρηση αφού το οδικό έργο δεν μπορούσε να παραδοθεί καθώς δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Κίνδυνος - θάνατος για τους οδηγούς

Σε μια άκρως τουριστική περιοχή όπου όμως διαμένουν μόνιμα χιλιάδες Ηρακλειωτών αυτό το σημείο καρμανιόλα ακόμη ταλαιπωρεί τους οδηγούς και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους αφού καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος την ώρα που θρηνούμε ήδη δεκάδες νεκρούς δηλ αποτελεί κίνδυνο- θάνατο..

Σε κάθε περίπτωση το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και μένει να δούμε εάν τελικά παραδοθεί στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν.

"Ανάσα" το 2032 για τα Λινοπεράματα

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπλαση των Λινοπεραμάτων όταν απομακρυνθούν οι δραστηριότητες που φιλοξενούνται στην περιοχή όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής,με υποδομές για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πλήθος άλλων δράσεων.

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ θα σταματήσει να λειτουργεί μόλις ολοκληρωθεί το μέγαλο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Αττικής δηλ τα επόμενα 5 χρόνια ενώ συνολικά όλες οι υποδομές και δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί για δεκαετίες αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί έως το 2032 και να μεταφερθούν στην Κορακιά.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους

Ποιοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται self test από Δευτέρα για να προσέλθουν στην εργασία τους