Κρήτη

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη για κορωνοϊό: Σύντομα η Κρήτη στις “πράσινες” περιοχές

αγορά κορωνοϊός

Την αισιοδοξία του για την μείωση των κρουσμάτων στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα τον επόμενο μήνα εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτη κ.Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Όπως είπε η Κρήτη βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο από επιδημιολογικής άποψης αναμένοντας από τις αρχές Ιουνίου νωρίτερα από άλλες περιοχές της Ελλάδος να ενταχθεί τις “πράσινες” περιοχές.

Έχουν γίνει ανέφερε ο καθηγητής πολλά βήματα προς την κατεύθυνση, αυτή με σημαντικότερο παράγοντα τους εμβολιασμούς αλλά και τα self test που έχουν προλάβει τη μεταδοτικότητα του ιού.

Ερωτηθείς για την πορεία των κρουσμάτων στην χώρα υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα δύο σενάρια που έχουν δουλέψει στο πανεπιστήμιο θα πέσουμε στα 1.000 κρούσματα ημερησίως, είτε γύρω στις 15 Ιουνίου, που όπως όμως εκτιμά ότι ίσως δεν υλοποιηθεί λόγω του ότι δεν πειθαρχούμε στους κανόνες της πολιτείας, είτε γύρω στις 25 Ιουνίου.

Όπως είπε, μετά το Πάσχα υπάρχει αποκλιμάκωση και ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα ενώ τώρα είναι γύρω στους 50.

Σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων και τα εμβόλια στην Ελλάδα δήλωσε πως ήδη η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης έβγαλε προφορική ανακοίνωση για τις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ότι πιθανότατα σχετίζονται με εμβολιασμό και πως αναμένεται η γραπτή παραδοχή και κυρίως οι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών. Παράλληλα, πρόσθεσε πως στην Κρήτη υπάρχουν σίγουρα δύο περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης η επιτροπή εμβολιασμού για τις αποφάσεις θα λάβει υπόψη πως στο ενδιάμεσο επίπεδο κινδύνου που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή εάν εμβολιάσουμε 100.000 ανθρώπους της ηλικίας 30-50 θα προλάβουμε 9 θανάτους αλλά θα εισπράξουμε πιθανότατα 5 περιστατικά θρομβώσεων που ίσως κάποια πάνε άσχημα και πως περίπου το 25% από αυτά οδηγούν σε θάνατο. «Έαν λοιπον τους εμβολιάσουμε δεν θα έχουμε 9 θανάτους αλλά θα έχουμε 5 περιστατικά θρόμβωσης».

Ειδήσεις σήμερα 

Συγκλονίζει ο 35χρονος Κρητικός με τις δύο θρομβώσεις 

Γιατί όσοι φοράνε μασέλα και κολλήσουν κορωνοϊό κινδυνεύουν από επιπρόσθετη λοίμωξη 

Σύνοδος Κορυφής: Πανδημία και κλιματική αλλαγή τα κυρίαρχα θέματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Εσταυρωμένος: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια - Κίνδυνος για τους οδηγούς (φωτο)

φανάρια εσταυρωμένος

Εδώ και μη εβδομάδα είναι εκτός λειτουργίας τα φανάρια στον κόμβο Εσταυρωμένου, στο ύψος του ΕΦΚΑ. Οι εικόνες που καταγράφονται, κόβουν την ανάσα, με επικίνδυνους ελιγμούς των οδηγών, που διεκδικούν προτεραιότητα!

Η περιοχή έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, καθώς από τον κόμβο περνούν οι οδηγοί που θέλουν να κατευθυνθούν προς Μεσαρά, εκείνοι που θέλουν να πάνε στο ΠΑΓΝΗ, όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον ΕΦΚΑ, αλλά και όσοι έρχονται από Μεσαρά για να πάνε στο ΠΑΓΝΗ, στον ΕΦΚΑ, ή στο Ηράκλειο!

Όποιος πρόλαβε... πέρασε
Όποιος πρόλαβε... πέρασε

Το αλαλούμ από το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεχίζεται και σήμερα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αναγνώστη.

Το ekriti επικοινώνησε με τον προιστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπυριδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε σοβαρή βλάβη στη συσκευή που ρυθμίζει την λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, και εστάλη στην Αθήνα για επισκευή.

Κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς
Κίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς

Η συσκευή φτάνει αύριο με πλοίο στο Ηράκλειο, οπότε θα τοποθετηθεί άμεσα και αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Οι συνεχείς έντονες δονήσεις προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία

Ηράκλειο - σεισμός: Έκλεισαν τα σχολεία μετά τους δυνατούς σεισμούς

Κρήτη: Πότε θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους - Πρόβλημα με τους βοσκότοπους

ESPA BANNER