Κρήτη

Νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ο Γιάννης Κουράκης

ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης. 

Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης εξελέγη σήμερα ο Γιάννης Κουράκης. Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης και γραμματέα ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης. Ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης και ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου Νίκος Κοκκίνης αναδείκτηκαν μέλη της  Εκτελεστικής Επιτροπής.

Εκτός από τον κ. Κοκοσάλη που έλαβε 12 ψήφους, οι υπόλοιποι έλαβαν από 11 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 7 λευκά ψηφοδέλτια. Ουσιαστικά πρόκειται  για την υπερψήφιση την πρότασης της πλειοψηφούσας παράταξης της ΠΕΔ  “Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Κρήτης”. Η αρχική πρόταση περιελάμβανε για το ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής εκπρόσωπο της παράταξης του Βασίλη Λαμπρινού, ωστόσο αυτό δεν το έκανε δεκτό ο δήμαρχος Ηρακλείου. 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ανοίγουν ξανά τα γνωστά καφέ - μπαρ του Ηρακλείου

καφετέρια

Τις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν ξανά δύο κεντρικά καφέ -μπαρ του Ηρακλείου που τις προηγούμενες ημέρες σφραγίστηκαν, μετά από ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι επιχειρηματίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την 15νθημερη αναστολή της λειτουργίας τους και και για την επιβολή προστίμου κι έτσι το Διοικητικό Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή απόφαση σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η επαναλειτουργία τους.