Κρήτη

Νέες εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Παχειάς Άμμου

καταφυγιο

Το αλιευτικό καταφύγιο Παχειάς Άμμου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Καλαντζάκης Θεοδόσιος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος», Δασκαλάκη Γιώργου και του Ταμία του Συλλόγου, Ματζαράκη Εμμανουήλ,  συνοδευόμενος από τον Συνεργάτη του, Λαποκωνσταντάκη Σπύρο.
Κατά την επίσκεψη ο δήμαρχος ενημερώθηκε για θέματα του αλιευτικού καταφυγίου και συζητήθηκαν έργα που αφορούν τη βελτίωση και τον ευπρεπισμό των εγκαταστάσεών του.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: 
«Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση και η μελλοντική εξέλιξη του αλιευτικού καταφυγίου της Παχειάς Άμμου το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων όλου του βόρειου τμήματος του Δήμου Ιεράπετρας.
Μετά τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, προχωράμε με τη συνεργασία του συλλόγου και του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, σε νέες εργασίες που αφορούν περιφράξεις, ηλεκτροφωτισμό και βελτίωση του χώρου εκδηλώσεων.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Δασκαλάκη Γεώργιο, τον Ταμία, κ. Ματζαράκη Εμμανουήλ και τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την περιοχή.»

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Θρίλερ για οδηγό στη Λεωφόρο Καζαντζίδη (βίντεο)

Καζαντζίδη

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε στην προσπάθεια του να διασχίσει χθες το βράδυ τη λεωφόρο Καζαντζίδη στο ύψος της γέφυρας του ΒΟΑΚ, μεταφέρει στο ekriti.gr οδηγός, καθώς στο σημείο το ύψος των νερών έφθανε έως τα φώτα πορείας των αυτοκινήτων!

“Καθώς διέσχιζα τη …. λίμνη στον κόμβο της Νέας Αλικαρνασού, είχα την αγωνία ότι το αυτοκίνητο θα σταματήσει. Τα νερά ήταν ορμητικά και είχαν κατεβάσει πολλά φερτά υλικά- ξαφνικά είδα μπροστά μου  ένα "βουνό" από ξύλα ή κλαδιά, δεν μπορούσα να διακρίνω. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι εάν σταματούσε το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να ανοίξω την πόρτα εξαιτίας του ύψους του νερού, θα ήμουν εγκλωβισμένος” αναφέρει οδηγός δίνοντας λεπτομέρειες του μίνι...θρίλερ που έζησε. 

 

Όπως μεταφέρει στο ekriti.gr, όταν έφθασε στο σημείο τα προπορευόμενα αυτοκίνητα ήταν “κοκαλωμένα”, με τους οδηγούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν το ύψος των συγκεντρωμένων νερών και εάν θα ήταν σώφρον να πάρουν την απόφαση να επιχειρήσουν τη διέλευση.

“Ξεκίνησαν τα πρώτα αυτοκίνητα, και μετά ακολουθήσαμε οι υπόλοιποι” αναφέρει ο οδηγός ο οποίος περιγράφει ως “υδάτινη παγίδα” το σημείο. “Η ισχυρή νεροποντή είχε ξεκινήσει περίπου ένα διώρο πριν και ήταν ακόμη σε εξέλιξη, είχα έντονο ενδοιασμό εάν θα έπρεπε να περάσω. Προσπαθούσα να υπολογίσω από τα προπορευόμενα οχήματα το ύψος των νερών σε σχέση με τον τύπο του δικού τους οχήματος- όσο χαμηλότερο το αυτοκίνητο τόσο μεγαλύτερο ρίσκο εμπεριείχε η διέλευση." εξηγεί. 

"Έβαλα πρώτη ταχύτητα, τέρμα το γκάζι και έκανα τον ...σταυρό μου για να περάσω" καταλήγει