Κρήτη

Νέες εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Παχειάς Άμμου

καταφυγιο

Το αλιευτικό καταφύγιο Παχειάς Άμμου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Καλαντζάκης Θεοδόσιος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος», Δασκαλάκη Γιώργου και του Ταμία του Συλλόγου, Ματζαράκη Εμμανουήλ,  συνοδευόμενος από τον Συνεργάτη του, Λαποκωνσταντάκη Σπύρο.
Κατά την επίσκεψη ο δήμαρχος ενημερώθηκε για θέματα του αλιευτικού καταφυγίου και συζητήθηκαν έργα που αφορούν τη βελτίωση και τον ευπρεπισμό των εγκαταστάσεών του.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: 
«Στόχος μας είναι η συνολική αναβάθμιση και η μελλοντική εξέλιξη του αλιευτικού καταφυγίου της Παχειάς Άμμου το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων όλου του βόρειου τμήματος του Δήμου Ιεράπετρας.
Μετά τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, προχωράμε με τη συνεργασία του συλλόγου και του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, σε νέες εργασίες που αφορούν περιφράξεις, ηλεκτροφωτισμό και βελτίωση του χώρου εκδηλώσεων.
Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Δασκαλάκη Γεώργιο, τον Ταμία, κ. Ματζαράκη Εμμανουήλ και τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Άγιος Νικόλαος» για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την περιοχή.»

 

Κρήτη

Ανάσα ...δροσιάς για την Κρήτη τις επόμενες ημέρες

σύννεφα

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα η Κρήτη από την μεταβολή του καιρού που θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα, καθώς αναμένονται μόνο κάποιες νεφώσεις τοπικά αυξημένες που δεν αποκλείεται την Κυριακή να προκαλέσουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στις ορεινές ζώνες.

Η αλλαγή του καιρού οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από τα βορειοδυτικά. Ωστόσο εδώ όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν νεφώσεις σταδιακά αυξημένες με υποχώρηση της θερμοκρασίας κυρίως το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Στην διάρκεια της ημέρας η καλοκαιρία θα διατηρηθεί, από αύριο και μέχρι την Κυριακή. Αναλυτικότερα, από αύριο θ’ αρχίσει ν’ αναπτύσσεται συννεφιά, σταδιακά ως την Κυριακή, οπότε ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η ενίσχυση των ανέμων όμως δεν πρόκειται να προκαλέσει θαλασσοταραχή ούτε να εμποδίσει τους παραθεριστές να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες του νησιού. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν από 28 – 30 βαθμούς Κελσίου και στα ορεινά από 16 – 18 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα και έπειτα απ’ αυτό το διάλειμμα δροσιάς ο καιρός θα επανέλθει στο κανονικό Αυγουστιάτικο σκηνικό του.