Κρήτη

Nέα ΚΑΠ 2021 - 2027: Ηλεκτρονική Διαβούλευση στην Περιφέρεια Κρήτης

ΚΑΠ

Στο πλαίσιο κατάρτισης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, η Περιφέρεια Κρήτης ήδη από το Φθινόπωρο του 2019 ανέλαβε πρωτοβουλία υλοποίησης εκστρατείας δημόσιας διαβούλευσης σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027).

Η διαβούλευση αυτή διακόπηκε λόγω εκδήλωσης της πανδημίας COVID-19, ωστόσο, η ψήφιση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταβατικής περιόδου της Κ.Α.Π. για τη διετία 2021-22, δημιούργησε το χρονικό παράθυρο επανέναρξης του δημόσιου διαλόγου.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2021-2027) στοχεύει σε μια έξυπνη, ανθεκτική γεωργία, στην ενίσχυση της μέριμνας για το περιβάλλον, το κλίμα, αλλά και του κοινωνικοοικονομικού ιστού των αγροτικών περιοχών.

Ο σχεδιασμός της νέας ΚΑΠ θα υλοποιηθεί μέσω της θέσπισης και έγκρισης ενός Στρατηγικού Σχεδίου ανά Κράτος Μέλος που θα καλύπτει τόσο τον Πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις, παρεμβάσεις ανά τομείς γεωργικών προϊόντων) όσο και τον Πυλώνα ΙΙ (αγροτική ανάπτυξη).

Από 18 Μαρτίου 2021 έχει δημιουργηθεί ψηφιακή πύλη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση: νέα Κ.Α.Π. 2021-2027», όπου έχουν αναρτηθεί:

πληροφοριακό υλικό σχετικά με τον προσανατολισμό της νέας Κ.Α.Π.

ερωτηματολόγιο, το οποίο συμπληρώνεται ηλεκτρονικά.

Καθώς η διαδικασία της διαβούλευσης συνεχίζεται, η Περιφέρεια Κρήτης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των βασικών κατευθύνσεων που θα υιοθετηθούν σε κρίσιμα θέματα που αφορούν στις ενισχύσεις των αγροτών, τις τομεακές παρεμβάσεις για τα γεωργικά προϊόντα και συνολικότερα τις επενδύσεις στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ψηφιακή πύλη στη διεύθυνση:https://www.crete.gov.gr/dimokratikisummetoxi/consultations/dimosia-diav...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Κρήτη: Έκλεβε από τη Χερσόνησο και τα πουλούσε στο Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο πολύπαθος κόμβος αργεί ακόμη - Πότε φεύγουν οι εγκαταστάσεις από τα Λινοπεράματα

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Πετούν όπου ...βρουν μάσκες και υγειονομικό υλικό (Φωτογραφίες)

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

Την ώρα που η τήρηση των υγειονομικών μέτρων θεωρείται αναγκαία συνθήκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, οι εικόνες ντροπής που κατέγραψε αναγνώστης του ekriti.gr, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκαλούν αίσθηση.

Μάσκες προστασίας και ποδονάρια βρίσκονται πεταμένα στην κυριολεξία γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου από την πλευρά του χώρου στάθμευσης!

Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!
Ασυνείδητοι ρίχνουν τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊού κυριολεκτικά όπου βρουν!

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως την ώρα που το σημείο εμφανίζει αυτή τη θλιβερή εικόνα, τα καλαθάκια απορριμμάτων είναι άδεια!

Απαράδεκτη κατάσταση!
Απαράδεκτη κατάσταση!

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας (μάλιστα εδώ μιλάμε για νοσοκομείο...) σε "άλλο επίπεδο"!

Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!
Μάσκες και ποδονάρια περαμένα παντού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.957 νέα κρούσματα - 43 θάνατοι - 661 οι διασωληνωμένοι

1 δισ. το άμεσο ιατρικό κόστος της πανδημίας το τελευταίο 12μηνο

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης