Το νέο συντονιστικό της όργανο εξέλεξε, την Παρασκευή 28 Μαρτίου, η Νέα Αριστερά Ηρακλείου κατά την Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας της Κ.Ε. Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Το νέο συντονιστικό όργανο της Νέας Αριστεράς απαρτίζεται από 11 συμπολίτες μας από το χώρο της επιστήμης και του συνδικαλισμού, 6 άνδρες και 5 γυναίκες, τις Φαίδρα Καρούτσου, Μαρία Μαρή, Κατερίνα Τσαγκαράκη, Ελένη Χαφνάβη, Στέλλα Ψαρρά και τους Αλέξανδρο Καφετζάκη, Μιχάλη Κλάδο, Χρήστο Κουρουνιώτη, Νίκο Μακράκη, Βασίλη Παπαδάκη και Νίκο Τρευλάκη.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, την ίδια μέρα κατά την περιοδεία του στο Ηράκλειο, συνάντησε εκπροσώπους κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων και συζήτησε μαζί τους τα θέματα που τους απασχολούν.
Ειδικότερα, τα μεγάλα, χρόνια πλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου αναδείχθησαν στην συνάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και αντιπροσωπείας του κόμματος με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σεισμόπληκτων «Ελπίδα», την Παρασκευή 28 Μαρτίου.
Ο κίνδυνος πλειστηριασμού κατοικιών, οι περίπλοκες, χρονοβόρες διαδικασίες έκδοσης αδειών επισκευής και ανακατασκευής των κτιρίων, οι ελλείψεις σε μηχανικούς που διεκπεραιώνουν τους φακέλους, η υποστελέχωση του Τ.Α.Ε.Φ.Κ. Ηρακλείου που οδηγεί σε παραιτήσεις υπαλλήλων, τα υψηλά κόστη συμπλήρωσης και διεκπεραίωσης των φακέλων, η λήξη της περιόδου αναστολής του ΕΝΦΙΑ, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων, η έλλειψη χρηματοδότησης, η κυβερνητική απροθυμία επίλυσης των παραπάνω θεμάτων, είναι κάποια από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους σεισμόπληκτους, κρατούν σε «ομηρία» τις ζωές τους και δυσχεραίνουν την αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. της Νέας Αριστεράς επισκέφτηκε την ίδια μέρα τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εκχώρηση της έκδοσης και του ελέγχου των εισιτηρίων πέντε Αρχαιολογικών χώρων (Κνωσός, Αρχαία Ολυμπία, Επίδαυρος, Δελφοί, Λίνδος ) σε ιδιώτες από τη κυβέρνηση. Ιδιαίτερα για τη Κνωσό το σύνολο του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 1.292.902 € χωρίς το ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του κέρδους για τον ιδιώτη, ότι ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ξεπέρασε το 2024 το 1 εκατομμύριο επισκέπτες με τα έσοδα από τα εισιτήρια να φτάνουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τέλος τη δυσαρέσκεια και τον έντονο προβληματισμό τους για το συνεχώς μειούμενο αριθμό των φυλάκων που προσλαμβάνονται στους αρχαιολογικούς χώρους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα καθήκοντα του μετά από σύντομη εισαγωγή στο νοσοκομείο
Αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός στη Μιανμάρ - Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί