Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέσθηκε το πρωί της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2022, εις τον μεγαλοπρεπέστατο φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου στα Χανιά.
Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλόχιος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Κληρικοί και Ιεροδιάκονοι εν μέσω μιας κατανυκτικής ατμόσφαιρας για τον εορτασμό του λαοφιλούς Αγίου της Ορθοδοξίας Δημητρίου, ανάμεσα των, του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας και Εφημερίου της Ενορίας Κουνουπιδιανών Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Πορφυρίου Μπικουβαράκη κ.α.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου που αποδεχόμενος την πρόσκληση της ημετέρας Μητροπόλεως ήρθε και συλλειτούργησαν για την εορτή του Αγίου Δημητρίου.
Κατόπιν ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με λόγια επίκαιρα, ωφέλιμα και πνευματικά μίλησε προς το ευσεβές εκκλησίασμα για την ζωή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού του οποίου το ιερό λείψανο είναι από την παραμονή της εορτής τοποθετημένο στο κέντρο του Ναού ως ευλογία μεγάλη για την Μητρόπολη και την Ενορία μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άγιος Δημήτριος: Από τους ενδοξότερους στην Ορθόδοξη Εκκλησία
Αγιος Δημήτριος: Το μύρο του Αγίου
Άγιος Δημήτριος της Πίνδου: Πως τον βασάνισε και τον θανάτωσε ο Αλή Πασάς